Mevcut Cennet Otopark işletmecisi Erol Özen, çıkmamakta israr edince Çanakkale Belediyesi mahkeme yoluyla tahliye kararı aldı. Ancak Özen, mahkeme sonuçlanana kadar çıkmayacağını dile getiriyor.
Süreç devam ederken, Atatürk Caddesi’ne bakan dükkanların yıkımına başlandı. Yıkım esnasında otoparkın ofisi olarak kullanılan yere de hasar verildiği ve çatlaklar oluştuğu gözlerden kaçmadı. Ofisi yıkılma tehdidi altında olan Özen, Valiliğe de işgalci olarak şikayet edildi.
 
Cennet Otopark’ın bulunduğu alanla ilgili söylentiler, kent siyasetini uzun zamandır meşgul ediyordu. İhale sürecinin ardından projenin onaylanarak imzaların atılması bir başka sorunu da beraberinde getirmişti. Mevcut Cennet Otopark işletmecisi Erol Özen, "Ben çıkmayacağım, onlar mahkemeye başvursunlar" demişti. Bunun üzerine Çanakkale Belediyesi tarafından dava açıldı ve şuan açılan davanın sonuçlanmasını bekleniyor. Bu süreç içerisinde de çıkmayacağını dile getiren Özen, diğer binaların yıkımı esnasında ofis olarak kullandığı yerin hasara uğradığını oluşan çatlakları göstererek ifade etti.
Çanakkale Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve yap işlet devret modeli ile ihaleyi kazanan Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Tic. Ltd. Şti.’ye kalan Cennet Otopark alanında tartışmalar bitmek bilmiyor.
Mevcut Cennet Otopark işletmecisi Erol Özen, yaşanan süreç ile ilgili gazetemize şu açıklamalarda bulundu; “Belediye mahkemeyi açmış, şimdi mahkeme süreci başlayacak. Onun sürecini bekleyeceğiz. Ön tarafı yıkıyorlar. Yıkarken bize de zarar veriyorlar, hasarlı bir yıkım yapıyorlar. Burada kamu yararı değil de, kişilerin yararı söz konusu. 86 tane dükkan verilmiş, bir de üstüne üstlük 10 yıllığına 10 bin liraya kiralanmış. Bize herhangi bir teklifte bulunulmadı. Biz bekliyoruz ki, ihale filan açarlar da, biz de ihaleye katılıp almaya çalışırız. Hiç kirasını aksatmamış, muntazam çalışan bir kiracı diyerek hiç düşünmediler, bu da bizi üzüyor”.
İsmetpaşa Mahallesi Göktürk Sokak’ta otopark olarak kullanılan alan ile Atatürk Caddesi’nde işyerleri olarak kullanılan toplamda 5 bin 473 metrekarelik alanda yapılması planlanan projenin ihale süreci tamamlandı ve ihaleyi alan yüklenici firma ile belediye arasında imzalar atıldı. Yap-işlet-devret modeliyle, otoparkın 120 ay, yani 10 yıllığına yüklenici firmanın işletilecek olmasına Cennet Otopark işletmecisi Erol Özen tepki göstererek çıkmama kararı aldı. Bunun üzerine yaşanan tartışmalar mahkemeye taşındı.
 
VALİ’YE İŞGALCİ OLDUĞUMUZ SÖYLENİYOR
Belediye’nin Vali’ye kendilerini işgalci olarak şikayet ettiğini ve işgalci olarak gösterilmekten rahatsızlık duyduğunu dile getiren Özen, Vali’nin şikayeti görev alanına girmediği için değerlendirmeye almadığına dikkat çekti. Özen, “Valiye gidip işgalci diye şikayet ediyorlar beni. Valilik de bunu kabul etmiyor. İşi kısa yoldan kotarma noktasına getirmeye çalışıyorlar. Benim para makbuzlarımda kira gelirler diye yazıyor, KDVsi ödeniyor. Tabiri caizse işi üçkağıda getirmek istiyorlar. Müteahhit de başka şekilde şikayette bulunmuş benim için” diye açıklamalarda bulundu.
Cennet Otopark’ın 18 yıllık kiracısı olduğunu ve bu hukuktan dolayı otopark konusunda kendisinin de söz sahibi olması gerektiğini defalarca ifade eden Cennet Otopark işletmecisi Erol Özen, yasal haklarını da sonuna kadar kullanacaklarını belirtmişti. Kira bedelini ödediği toprağın başkalarına kiraya verilmesine tepki gösteren Özen, 18 yıllık kiracı olmanın bir hukukunun olması gerektiğini ve bu hukukun hiçe sayıldığını belirtti. Özen, kirasını ödediği yerde işgalci durumuna getirildiğini belirterek, bunun tamamen yanlış bir davranış olduğunu kaydetti. Çanakkale Belediyesi’nin yapmış olduğu ihale sürecine hiçbir şekilde dahil edilmediği ve eski kiracılık hukukundan dolayı dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Özen, belediyenin yanlış uygulamaları ve tavırları karşısında çıkmama kararı aldığını ve sonuna kadar mücadele edeceğini açıkladı.
OLUŞAN ÇATLAKLAR DİKKAT ÇEKİYOR
Bu arada diğer iş yerlerinin yıkımı sırasında ofis olarak kullandığı alanın hasar gördüğünü ve oluşan çatlaklarla yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını belirten Özen, insan hayatına bile önem gösterilmediğinin altını çizdi.
 
Haber: Sinem Tetik