Yeni kabinde ismi en güçlü telaffuz edilenlerden biri de AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan. Son zamanlarda yükselişi ile dikkat çeken Turan'ın yeni kabinede olacağı kesin gözü ile bakılıyor.
 
Yeni anayasa değişikliğinin halk tarafından onanmasının ardından kulisler hareketlenmeye başladı. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları da bu hareketliliği teyit ediyor. Bir televizyon programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerin kesin neticelerini açıklamadan sonra kurucusu olduğum partime hemen döneceğim. Bu talep delegeden gelir. Geldikten sonra da bunu değerlendirir ona göre adımları atarız. Sayın Başbakan’ın onlar bu tür şeylerde hazırlıkları yaparlar.Biz ise onarız" şeklindeki açıklamalarının ardından partiye dönüp dönmeyeceği konusunda soru işaretlerini de ortadan kaldırdı.
Cumhurbaşkanı, AK Parti üyeliği için ilk kez tarih verdi. Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel başkanlığa oturacağı tarih olarak da Mayıs sonu dillendiriliyor. Cumhurbaşkanının AK Parti Genel Başkanlık koltuğuna oturmasına kesin gözü ile bakılıyor ancak bunun için kongre gerekiyor. Sandık sonucu sadece AK Parti’nin bir numarasını değiştirmeyecek. Kabine değişikliği de gündemde. Cumhurbaşkanı ve başbakanın sürpriz buluşması Ankara’yı hareketlendirdi.  Cumhurbaşkanı ‘Konuşmadık’ dedi ama kulislerde revisyon yüksek sesle dillendiriliyor.

TURAN'IN İSMİ GEÇİYOR
 Başbakan da ‘Kan tazelemek demokrasinin gereği’ diyerek işaretini vermişti daha önce. Kimler gidecek, kimler kalacak en çok konuşulan konu son zamanlarda. En çok merak edilen ise ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in koltuğunu koruyup korumayacağı.  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yeni kabinede yer alacağı konuşuluyor. Ankara kulislerinde konuşulanlar şöyle: Ahmet Aydın, Abdülhamit Gül, Fatih Şahin, Bülent Turan ismi de yeni kabine için geçiyor. AK Parti'nin etkili isimlerinde Turan, her kabine değişikliğinde ismi ön plana çıkıyor. Turan'ın kabinede yer alması en çok Çanakkale'ye yarayacak. Bakan olması durumunda Çanakkale, Ankara'da daha güçlü şekilde temsil edilecek ve bu doğrultuda da yatırımlar hız kazanacak.

MHP’den bir ya da iki ismin yeni kabinede yer alacağı iddia ediliyor. Bu söylentinin gölgesinde Başbakan ve MHP lideri Çankaya Köşkünde 45 dakika görüşmüştü. Bahçeli, daha önce ‘AK Parti’den teklif gelirse değerlendiririz’ demişti. Kabine değişikliği sonrası bir başka değişim de AK Parti’nin en üst karar organı MKYK olacak. Erdoğan’ın genel başkanlık koltuğuna oturacağı olağanüstü kongrede MKYK üyelerinin de değişeceği belirtiliyor.

Mehmet Güler
 


Kaynak: Haber Merkezi