31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin kazananları bir bir görevine başlıyor. Çanakkale’de en şaşırtıcı sonuç Lapseki’de çıkmıştı. AK Parti’nin kalesi olarak görülen Lapseki’de İİ Parti Belediye Başkan Adayı Atilla Öztürk kazandı. Devir teslim töreni, Lapseki Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşti. Törene belediye birim amirleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Görevi devralan Atilla Öztürk, yaptığı konuşmada seçimin adil bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayarak, destek veren ve vermeyen tüm Lapseki halkına teşekkür etti. Başkan Öztürk, bir teşekkürü de eski başkan Yılmaz ve ekibine yaptı.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Öztürk, “31 Mart'ı atlattık. Çok adil ve güzel bir seçim oldu. Hiçbir taşkınlık olmadan. Bizi destekleyen desteklemeyen Lapseki' nin bütün halkına, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize herkese çok teşekkür ediyorum. Bu geçmiş iki dönemden beri belediye başkanlığı yapan Eyüp Bey’ e de yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Lapseki' ye bir çivi çakabilirsek ne mutlu bize. Lapseki' ye eskiden hizmet yapmış bütün belediye başkanlarımıza, bütün çalışanlarımıza, bütün belediye meclis üyelerimize, Lapseki Belediyesine, Lapseki'ye katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdiden sonra nasip olursa bir çivi çakarsak biz de Lapseki' ye oda bizim katkımız olacak" dedi.

Eski Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise "Geçtiğimiz pazar günü yapılan Türkiye'de ve Lapseki'de yapılmış olan yerel seçimler neticesinde 5 yıllığına yeni belediye başkanlığı ve meclis üyeleri yeniden seçilmiş oldu. Ben yeni seçilen hem belediye başkanı arkadaşımıza hem de meclis üyelerine hayırlı olsun diyorum. 5 yıl içerisinde yapılacak olan görevler için biz Lapsekililer olarak, başta başkanımız olmak üzere yapılacak işleri takip edeceğiz. Geçtiğimiz iki dönem içerisinde Lapseki bu çevrede en iyi yatırımı alan ve en iyi yatırımı yapan belediyelerden bir tanesi. Hem kamu anlamında hem Lapseki Belediyesi yerel olarak en iyi yatırımı yapan ilçelerden bir tanesi. Devam eden projeler var. Bu projelerin bitmesi Lapseki için önemli. Hem kamuda hem yerelde belediyenin başlamış olduğu projeler var. Bu projlerin bitmesi konusunda Lapsekililer aynı şekilde elbette ki takipçi olacaklardır. Ben Atilla Başkana hayırlı olsun diyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah yeni meclisle beraber Lapseki' ye çok güzel hizmetler yapar diye de dua ediyoruz. Kendisine de başarılar diliyoruz." dedi.

Atilla Öztürk'ün Belediye Başkanlığı koltuğuna oturması ile Lapseki' de yeni bir dönem başladı. Öztürk, göreve gelir gelmez yapacağı çalışmalarla Lapseki' nin kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Halkın beklentilerini karşılayacak projeleri hayata geçirmek için kolları sıvayan Öztürk, Lapseki' nin geleceği için çaba harcayacaklarını belirtti. Lapseki halkı da yeni Belediye Başkanlarına destek sözü vererek, ilçenin daha da güzelleşmesi için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Atilla Öztürk'ün Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte, ilçede umut dolu bir atmosfer oluştu ve halk, yeni yönetimle birlikte geleceğe umutla bakıyor. Lapseki'de yaşanan bu seçim süreci, demokrasinin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA