Yerel seçimlerin sonucunda Çanakkale Belediyesi’nin CHP’li Muharrem Erkek Kazandı. Erkek başkan seçildi ama aldığı oy sayısı bir önceki seçime göre çok düştü. Geçen seçimde CHP yüzde 60 civarında oy almıştı. Ve  bu sonuçla 19 belediye meclisi almıştı. Bu seçimde ise CHP’nin aldığı yüzde 40 civarında oy sonucunda belediye meclisine 15 kişi girdi. Belediye başkanlığı kontenjanından da 3 kişi eklenince toplam üye sayısı 18’e yükseldi. Geçen yerel seçimlere göre 1 üyenin azaldığı görüldü.

 

CHP ÇANAKKALE BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ

Bülent Şarlan (Kontenjan), Öznur Doğangün (Kontenjan), Nigar Karacık (Kontenjan), Burcu Özgen Demir, Umut Karagöz, Deniz Hazal Uysal, Hanifi Araz, Fatma Kaynaş, Egemen Ergun, Simge Kutlu, İrfan Dehmen, Sevda Yıldız, Muhammed Güngör, Nurcan Bingöl, İbrahim Soydan, Ercüment Furuncu, Metin Değirmenci, Mustafa Alptuğ Akkoca.

 

AK PARTİ ÜYE SAYISI ÇOK DÜŞTÜ

AK Parti’nin bir önceki seçimde 7 belediye meclis üyesi vardı. Bu seçimde ise üye sayısı 5’e düştü. Bu 5 kişinin içinde MHP’nin de üye sayısı bulunuyor. Geçen seçimde AK Parti’nin 7 MHP’nin ise 2 üyesi bulunuyordu. Toplam 9 olan üye sayısı iki partinin toplam üye sayısı bu seçimde 5’e düşmüş oldu. AK Parti ve MHP üye sayısı şöyle; Ergin Sezen, Ercan Vatan, Özlem Karadayı, Hakan Çetin, Mehmet Özkurnaz.

İYİ PARTİ ÜYE SAYISINI ARTIRDI

Geçen seçimde İYİ Parti’nin 3 belediye meclisi vardı. Bu seçimde adayları Burak Kunt’un aldığı oylara paralel olarak belediye meclis üyelerine de yansıdı. İYİ Parti üye sayısını 8’e çıkardı.

İYİ Parti üyeleri ise şöyle; Emirhan Şahbaz, Pelin Turhan Erkan, Koray Kayhan, Gülçin Semizoğlu, Kerem Özer, Slavica Uzan, Hasan Alper Akkoca, Elif Abacıoğlu Bıyıklı.

Bünyamin Nami Tonka