Hızla gelişen ve büyüyen Çanakkale’de en büyük sorun trafik oluşturuyor. Atikhisar barajından gelip Çanakkale Boğazı’na akan Sarıçay, ulaşımı engelleyen faktörlerin başından geliyor. Sarıçay üzerine şimdiye kadar üç köprü yapıldı. İnönü caddesi, Atatürk caddesi ve Troya caddesi üzerindeki köprüler ile kentin her iki yakasının ulaşımı birleştiriliyor. Çanakkale hızla gelişince bu köprülerin yetmediği görüldü.

Özelikle şehrin cezaevi bölgesine ve diğer taraftan da havaalanı bölgesine kayması ile bu bölgedeki trafik de Troya caddesi ve köprüsünde yapılmak zorunda kalındı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların çayın bir tarafına geçmesi için Truva köprüsünü kullanmak zorunda kalıyor. Bu da hem Truva köprüsünde hem de buradaki yolda yoğunluk oluşturuyor.

Sanayi bölgesi ve cezaevi civarında hızla gelişen konutlarda yaşayan vatandaşlar, Adliye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve bu bölgedeki yerlere gitmek için aşağıya gelip Truva köprüsünden geçip yine havaalanı yanındaki yola girip gidiyordu. Bu da hem zaman hem de yakıt kaybına yol açıyordu. Vatandaşlar Havaalanı yanından karşıdaki sanayi bölgesine bir köprü yapılmasını defalarca dile getirdi. Çıkan haberler üzerine Çanakkale Belediyesi buraya bir köprü yapılabileceğini belediye meclisinde dile getirdi fakat devamını getirmedi.

KÖPRÜ İNŞAATI TAMAMLANDI

 

Bunun üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) geçen burada köprü yapılması için çalışma başlattı. İlahesi yapıldı. Bölgeye demirler getirildi ve demirler bağlandıktan sonra aylarca bekletildi. Vatandaşların sık sık dile getirmesi üzerine çalışma geçen yıl Eylül ayında başladı. Daha sonra köprüde çalışmalar hızlandı. Çay yatağı kazıldı ve kazıklar çakıldı. Bir süre önce de köprünün kaba kısmı tamamlandı. Daha sonra köprünün bağlantı yolları da Çanakkale Belediyesi tarafından yapıldı. Köprünün sanayi tarafından kavşak yapıldı. Sanayi tarafından havaalanına doğru giderken köprü çıkışından Sarıçay kenarına çıkış yolu verildi girişe izin verilmiyor. Bu bölgeden köprüden karşıya geçmek için havaalanı kapısı önündeki kavşaktan yola girilmesi gerekiyor.

 

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

4. Köprü DSİ tarafından yapılıyor. Köprünün konumlanacağı toplam uzunluk 2.350 metre uzunluğunda. Biten köprü trafiğe acıdığında bölgedeki trafik rahatlayacak, yeni gelişen bölgelere ulaşım daha kolay olacak. Bu köprü alternatif bir ana arter yapıldı. Şehri, Esenler ve yeni gelişen Tekzen bölgesi ile bağlanan yolların bağlantısı da yapıldı.

Köprünün bağlandığı havaalanı yanındaki yolda da çalışmalar bitti. Havaalanı yanındaki yol çift şerit olarak düzenlendi.

Çift şeritli yol havaalanı kapısındaki kavşağa bağlanıyor. Aynı şekilde Sanayi bölgesinde de çalışma yapıldı. Bu çalışmalar çerçevesinde cezaevi bölgesindeki ve sanayi bölgesindeki vatandaşlar, üniversiteye, adliyeye, kepeze ve bu bölgeye gitmek istediği zaman Troya caddesine girmeden buradan transit geçecek ve şehir içindeki trafik de rahatlamış olacak.

 

ÇAYIN ISLAHI YAPILIYOR

Sarıçay’ın Çanakkale Boğazı’ndan Troya köprüsüne kadar olan havzada ıslah çalışması da başladı.  Troya köprüsü ile yeni yapılan 4. Köprü arasındaki bölge kepçeler çalışıyor. Adeta bataklık ve çöplük gibi duran bu alanın da çalışma başladı. Kepçeler havzada çalışma yapıyor.

 

Atakan Alkış