Asırlarca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale’nin en büyük gelirlerinden biri de turizm oluşturuyor. Tarih, doğa ve sağlık turizminin yaygın olduğu Çanakkale’de bu alan hep diri kalıyor. ÇATUD, Çanakkale'nin eşsiz tarihi, doğası ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken turizm potansiyeline sahip olduğu bilinciyle hareket ediyor. 1963 yılında kurulan dernek, şehrin tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl düzenlenen geleneksel iftar yemeği, Çanakkale'nin 62 yıllık turizm geçmişine damga vuran bir buluşma oldu.

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez'in de katılımıyla gerçekleşen iftar programında, ÇATUD Başkanı İsmet Balkan derneğin turizm alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gece boyunca, dernek üyeleri ve yöneticileri, Çanakkale turizminin geliştirilmesi için yapılabilecek adımları değerlendirdi.

Ezanın okunması ve iftarın yapılmasının ardından, turizm konusunda yapılan konuşmalarla birlikte, Çanakkale'nin turizm potansiyelinin daha da artırılması ve şehrin turizm alanında daha fazla gelişim göstermesi için atılacak adımlar ele alındı.

Sedat Uz

Foto: BHA