Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile okul ve kurumlarında atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz bir ülke ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için uygulanan "Sıfır Atık Projesi" Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.

 

Millî Eğitim Bakanlığınca, atık üretimini azaltmak ve geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık ve farkındalık oluşturmak, yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışması (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri), Sıfır Atık Projeleri Yarışması (ortaokul ve lise öğrencileri) ve İyi Uygulama Yapan Okul Yarışması Olmak üzere 3 farklı temada "Sıfır Atık Yarışması" düzenlendi.

 

 

 

Yarışma eserleri değerlendirme komisyonu, 19-22 Mart tarihleri arasında 81 ilden 3 tema ve 7 kategoride toplam 495 il birincisi eseri inceledi. Bu kapsamda 12 eser, 6 proje ve 81 okul ödül almaya hak kazandı.

 

 

 

"Uluslararası Sıfır Atık Günü" dolayısıyla Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinde düzenlenen ödül töreni Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve refakatçı öğretmenler ile veliler katıldı.

 

 

 

Yarışmayla okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında "Sıfır Atık Projesi"ni uygulayarak öğrencilere doğal varlıkların korunması, tükenebilir varlıkların ve çevrenin bilinçli kullanılması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetimi konularında farkındalık kazandırılması amaçlanıyor.