AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Evreşe Meydanı’nda yaptığı konuşmada, Evreşe’nin AK Parti döneminde yaptığı atılımdan bahsetti. Ali Kamil Soyuak’tan sonra Hakkı Uysal’ın da hizmetleri sürdüreceğini ve kendisini desteklediklerini ifade eden Gider, Evreşe’ye doğalgazın gelmesi için de çalışma yapacaklarını ifade etti.

 

Evreşe’yi eski Belediye Başkanı Fedai Gür döneminden beri bildiğini anlatan Gider, “O zaman çok sıkışınca Fedai Başkan bazen bana gelirdi ‘Greyder alabilir miyiz? Yollar çok bozuk’. Daha sonra bir seçim oldu ve Kamil Başkan Evreşe’ye Belediye Başkanı seçildi. Baktık ki greyder falan lazım olmuyor. Dedik ki acaba yollar çok mu düzeldi? Bir geldik ki yolların düzelmesini bırak taş kaplamış her tarafı. Olan yeri asfalt yapmış. E tamam dedik yani bu kadar olur. Çünkü AK Parti belediyeciliği var, hizmet üretir. Yollar yapılmış. Artık hizmet biter.” diye konuştu.

 

Ali Kamil Soyuak’ın hizmet sürecinde Evreşe’ye kapalı pazar yeri, spor salonu, sinema salonu kazandırdığını dile getiren Gider,  “Ne ihtiyaç sahiplerine dağıtılmadık yemekler kaldı. Ne ücretsiz Wi-Fi kaldı. Bunları niye söylüyorum? Bir muhalefet belediye başkanının en beceriklisinin en çalışkanının yapabileceği şey, buranın çöpünü toplamaktır. O da becerikliyse, çalışkansa. Çöpü toplar, suları akıtır. Beceriksizse bunları da yapamaz. Paso şikayet eder. ‘Sondaj çıkmıyor’ der, ‘Ödenek gelmiyor’ der, ‘Bir türlü bitmiyor’ der. Ama iktidar belediye başkanı, AK Parti felsefesiyle çalışan bir belediye başkanı yaptığı hiçbir hizmetle yetinmez.” dedi.

 

Bugün Evreşe’de mevcut olan imkanlar alt alta yazılsa, değil ilçelerde bir çok ilde bu imkanların bulunmadığına dikkati çeken Gider, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Ama Hakkı Başkan bunlarla yetinmemiş, yenilerini eklemiş. ‘Biçer döver paraları ödeniyor ama bunlar yetmez dron da alacağım’ demiş. ‘Sulamada eksikler var onu da tamamlayacağım’ demiş. Ben Hakkı’yı çok eskiden tanıyorum ve tamamlayacağından hiç şüphem yok.

 

EVREŞE’YE DOĞALGAZ GELİYOR

 

Daha ben çıkmadan doğal gazı söyledi ki mecbur bırakayım diye. Hakkı’nın yaptığı emrivaki de bizim başımız gözümüz. İnşallah Hakkı Başkan koltuğa oturduktan sonra bir yılın içinde bu meydanda doğal gazı da yakmak bize nasip olur diye düşünüyorum. “

 

Vatandaşların yerel seçimde kendisine kimin hizmet edeceğine karar vereceğini ifade eden Gider, “Eğer doğal gazı Hakkı’nın dışında bir başkasının getirebileceğine inanıyorsanız ona oy verin. Eğer bu mevcut sistemi ve şu andaki kazanımları bir başkasının getirebileceğini düşünüyorsanız ona oy verin. Ama ben inanmıyorum. Bırakın yeni şeyler yapmayı Kamil Başkan'ın bıraktığı şeylerin idaresi bile bir beceri ister, bir felsefe ister, bir hizmet aşkı, bir bakış ister. Kısır çekişmelerle olacak işler değil bunlar.  O ona, onu demiş, bu buna, bunu demiş. Biri yan bakmış, biri dik bakmış, bunlar iş değil. İş istiyorsak Hakkı Uysal burada, iş istiyorsak AK Parti burada.”

 

Milletvekili Gider, konuşmasının ardından Evreşe’de kahvehane ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi, vatandaşların 31 Mart’tan sonra yerel yönetimden beklentilerini dinledi.

 

Haber merkezi