Pazartesi günü Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılı için çok sayıda etkinlik, anma ve kutlamalar yapıldı. Bu etkinliklerden biri de ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’  sergisi oldu. Bu önemli sergi, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi tarafından hazırlandı.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde kapılarını açan ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’   sergisinin açılışına Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu,  Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ve çok sayıda davetli katıldı.  18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili hem o dönemin hem de yakın zaman gazeteleri tarafından atılan manşetlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali İlhami Aktaş ve protokol üyelerine bilgiler verildi. Zafere ışık tutan manşetlerin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Zaferin kazanılmasının ardından gazetelerin zaman içinde nasıl manşetler attığı bu sergide gösteriliyor. Sergide yerel basının da ne kadar eskiye dayandığı da sergi ile ortaya çıkartılmış oluyor. Sergide Osmanlıca çıkartılan gazetelerin de yer alması dikkat çekiyor.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA