Eceabat-Gökçeada arasında geçen hafta mültecileri taşıyan lastik bot batmış ve 7’si çocuk 22 kişi hayatını kaybetmişti. 15 Mart 2024 Cuma günü Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuş, 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 7'si çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu arama kurtarma çalışmaları bir yandan tüm yoğunluğuyla devam ediyor.

Son alınan bilgiye göre; Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, Jandarma, Polis, Sağlık, Liman Başkanlığı teşkilatları iş birliğinde devam ediyor.

Öte yandan olayın faillerinin, organizatörlerin yakalanması için de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimat ve destekleriyle Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimizin ortak çalışması sonucunda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir kişi yakalanarak, mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştı. Diğer faillerin yakalanması için çalışmalar çok sıkı bir şekilde devam ettiği öğrenildi.

 

KAÇAK GÖÇMENLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

 

Öte yandan Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, göçmen kaçakçılığı ile mücadele konusunda tüm birin özveri ile çalışmaya devam ettiği vurgulandı. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle; “Çanakkale’de göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göç olaylarının önlenmesi kapsamında 19.03.2024 günü saat 05.30 sıralarında Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ile Sahili Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığınca İHA destekli icra edilen müşterek operasyon neticesinde; Gelibolu İlçesinden İtalya ülkesine gitmeye çalışan göçmenleri taşıyan tekne ve göçmenler yakalanmıştır. Teknede yapılan aramada değişik uyruklarda toplam (84) düzensiz göçmen tespit edilmiştir. Tekneyi kullanan (2) yabancı uyruklu organizatör gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatılmıştır. Olayda kullanılan tekneye el konulmuş olup, yakalanan (84) düzensiz göçmenin adli ve idari işlemlerinin tamamlanmasını müteakip Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.”

 

Mine Yel