AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yerel seçim çalışmalarını sürdüren il genelindeki belediye başkan adaylarını yalnız bırakmıyor. İl, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile beraber seçim çalışması yapıyor ve halka sıcak temas kuruyor. Vatandaşlarla kurduğu sıcak görüşmeler objektiflere böyle yansıdı.

 

 

31 Mart Yerel seçimlerine az bir süre kaldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de adaylar herkese ulaşmak için yoğun bir çalışma içine giriyor. Yerel seçim çalışmalarının başlaması ile Ankara’dan Çanakkale’ye gelen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, durmadan çalışmalar yapıyor. İl merkezinde, ilçelerde ve beldelerde belediye başkanları ile buluşup sokağa çıkıyor. Her gün bir aday ile buluşup sokağa çıkıyor.

 

BİGA

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, partisinin Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan’a Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında destek verdi.

 

Gider, burada yaptığı konuşmada, bu akşamın Bülent Erdoğan’ın gecesi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

 

 “O konuşacak biz dinleyeceğiz. Çünkü sizin de bizim de ona en büyük eleştirimiz şu, yapıyorsun, yapıyorsun, anlatmıyorsun. O da dedi ki ‘Bu akşam anlatacağım. Dinlediniz, dinlediniz’. Bu laf olsun beri gelsin diye söylenen bir cümle değil. Gerçekten ben hangi belediye ne iş yapmış diye şöyle bir bakayım dedim, pandemiye rağmen, ekonomik krize rağmen, bir çok zorluğa rağmen Biga Belediyesinin yaptıkları kitapları dolduruyor, bunlar icraat sayılmaz diye yazmadıkları da ansiklopedi dolduruyor. Ama bizim belediye başkanının klasik politikacılarda olmayan bir tavrı var bir gariban mahalle çocuğu edası var, bu yaptıklarını da anlatmaya utanıyor. Ama bu akşam zorladık onu yaptıklarını bize anlatsın ki yapacaklarıyla ilgili zaten şüphemiz yok.”

 

Salondaki kalabalığın parayla pulla, herhangi bir mevki ve ya makamla toplanamayacak bir kalabalık olduğunu ifade eden Gider, “Bu gönülde varsa vardır. Yoksa yoktur. Demek ki milletin gönlünde, Biga’nın gönlünde Bülent var. Sizlerle birlikte yol yürümekten haz duyuyorum, keyif alıyorum. Biliyorum ki 31 Mart günü öyle az bir farkla değil, 300-500 ile değil kendi içlerinde ayak oyunu yapmak dışında hiç bir şeyden anlamayıp bizim karşımıza çıkanlara öyle bir cevap verecek ki Biga halkı, Bülent Erdoğan önümüzdeki 5 yılda, bu 5 yılda yaptığının 3 katını yapacak” dedi.

 

ECEABAT

 

 

AK Partili Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Eceabat başkan adayı Serkan Gündüz ile birlikte seçim çalışmalarına katıldı. Eceabat’ta AK Partili Belediye Başkan Adayı Serkan Gündüz’le birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Gider, Eceabatlı hemşehrilerinden destek istedi. Eceabat’ın polemiklerden uzak, iş yapan bir belediyeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Gider, “Eceabat’ın her bir noktası, tarih turizmi için büyük öneme sahip. Çanakkale Boğazı’na kıyısı var ancak bu güzelliği de yeterince yaşayamıyor, çünkü boğazın tadını çıkabilecekleri sosyal donatılar eksik ve eski. Burada gönül belediyeciliğine ve AK Parti’nin dokunuşuna ihtiyacımız var. Eceabat’ta halkımızın teveccühünü görüyoruz. 31 Mart günü de bunun karşılığını göreceğimize inanıyoruz” dedi.

 

GÖKÇEADA

 

Eceabat’tın ardından Gökçeada’ya geçen AK Partili Gider, burada büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. AK Parti Gökçeada Belediye Başkan Adayı Yıldıray Ölçek ve ilçe başkanı Fatih Taylan’la birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren Gider, devamında Gökçeada Belediyesi’ne geçerek, belediye çalışanlarıyla da sohbet etti. Gökçeada’da Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını da gerçekleştiren Gider, burada yaptığı konuşmada Gökçeada Belediye Başkan Adayı Yıldıray Ölçek’in çalışkan bir karaktere sahip olduğunu belirterek; “Yıldıray Başkan 2019’da benim adaylığım için çok koşturdu, çabaladı. Bugün sıra bizde. Ben Yıldıray Başkanı en çok seçim döneminde tanıdım. Müthiş gayretli ve çalışkan bir adam. Konu hizmet, parti ve Çanakkale’yse, her şeyi bir kenara bırakıp işine bakar. Biz bir yerel seçimdeyiz. Halkımız kimden en iyi hizmeti alacağına inanıyorsa, ona oy verecek. Bu seçimden sonra memleketin Cumhurbaşkanı yada siyasi sistemi değişmeyecek. Ama Gökçeada’nın alacağı hizmetler değişecek. Gökçeada bir ilçeden daha ileri bir boyutta. Gökçeada çok daha yukarıya da taşınabilir, eski mağdur günleri de yaşayabilir. Bu tamamen, idarecilerin becerisiyle ilgilidir. Yada iktidar partisinin belediye başkanı, hükümetin de desteğiyle adayı çok daha farklı bir yerlere de taşıyabilir. Muhalefet partisi belediye başkanı su ve çöpü konuşursunuz. Ancak iktidar partisi belediye başkanıyla yeni gemi alınmasına kadar her şeyi talep edebilirsiniz. Ben, Gökçeada’nın tercihini yaparken dürüst ve çalışkan bir isim olan Yıldıray Ölçek’ten yana kullanacaklardır” dedi. SKM açılışı sonrasında Gökçeadalılar iftara katılan Gider, ardından ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

ÇANAKKALE

 

 

Gider, tüm belediye başkan adaylarına destek vermek için çalışma yapan Gider, şimdiye kadar en fazla zaman ayırdığı yer Çanakkale Merkezi. Önceki gün de Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu’nun Esenler Mahallesi Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı. Esenler Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, burada da açılışa gelen vatandaşlarla görüşerek İskenderoğlu’na oy istedi.

 

Sedat Uz - Mine Yel

Foto: AK Parti