31 Mart yerel seçimlere 13 gün gibi ksıa süre kala adaylar çalışmalarına hız verdi. Çanakkale’nin gözde beldelerinden Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin yönetimine talip olan başkan adayı Mert’te çalışmalarını hızla sürdürüyor. Çalışmalarını Ayvacık Gazetesinin Seçim Özel Yayını’nda anlatan Mert, “Benim AK Parti  İl Başkanlığı yardımcısı görevinde olmam, teşkilatımızın Küçükkuyu’da faal olması, kadın kollarımızın sürekli olarak  seçim varmış gibi 5 yıldır çalışıyoruz.  Küçük Kuyu’nun nüfus yoğunluğu en çok olan mahallesin başta olmak üzere eşimle beraber her mahalleyi karış karış geziyoruz.  Küçükkuyu çok hızlı büyüyen ve gelişen bir yer. Onun için  tanıyamadığımız seçmenler de var.  Yazlıkları bulunan ve sadece oy kullanmak için gelen vatandaşlarımıza da ulaşıyoruz.  Kadın Kollarımız ve teşkilatımız ile birlikte Küçükkuyu’da çalmadık kapı bırakmadık. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız ve ana kademelerimizle sandıktan çıkana kadar çalışmalarımız devam edecek.

15 yıldır Küçükkuyu beldemizi yönetemeyenler şu anda Küçükkuyu’ya bir enkaz bıraktı.  Beldemizin sorunları büyük olduğu için biz de 5 yıldır bu sorunların neler olduğunu çözüm önerileri ile tek tek projelendirdik.  Küçükkuyu’nun birinci derece sorunu Hastane.  Aile hekimleri  mesai bittikten sonra kapalı olduğu için Küçükkuyu’da herhangi bir acil durumda gidebileceği herhangi bir sağlık kuruluşu yok.  Biz bundan 5 yıl önce İl Sağlık Müdürlüğü ile acil servis kısmını açtırdık ve sıralı nöbet ile acili sabaha kadar açık tuttuk.  Halkımızın da en büyük talebi  buydu. Ancak Küçükkuyu’daki arsa problemi nedeni ile sorun çözülemiyordu. Biz de özel mülkten aldığımız tapu ile bu çalışmayı başlattık ve Sağlık Bakanlığından ödeneği çıkardık.  Projesi onaylanan hastanemizin Nisan ayında temeli atılarak 25 yataklı devlet hastanemize en kısa zamanda kavuşmuş olacağız. Biz daha Belediye Başkanlığı makamına oturmadan Hastane sorununu çözerek geliyoruz. İnşallah temelini atmak da Belediye Başkanı olarak bize nasip olur.

İkinci iş ise ısrarla üzerinde durduğumuz ve bunun için söz aldığımız  konulardan bir tanesi de doğalgaz.  Sadece 4 ay değil, tüm sene burada oturmak isteyen yazlıkçılarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın en çok istediği  şeylerden bir tanesi de beldeye doğalgazın getirilmesi.  Belediye Başkanı seçilirsek Küçükkuyu’nun doğalgaz probleminin de 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söylüyoruz.  Böylece hem hesaplı bir yakıt olacak hem de Küçükkuyu temiz bir havaya kavuşmuş olacak. 10 bin olan Küçükkuyu’nun nüfusu doğalgaz geldiği zaman 15 bin’in üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Dolayısı ile kış  günlerinde de esnafımız bir nebze olsun ekonomik anlamda kazanım sağlayacak.  Mesela ‘doğalgaz getireceğiz’ dendi en son seçimde, doğalgazın bir beldeye getirilebilmesi için Meclisin karar alıp, şirkete  müracaat etmesi lazım. Yani doğalgaz talebinde bulunması lazım  geçen 5 yılda Belediye başkanı böyle bir talepte bile bulunmamış. 

Küçükkuyu’nun arıtma tesisi 2005-2009 yılları arasında yapıldı.  O günkü kapasitesi ile 10 bin kişiye hizmet verebiliyor. Bu yıllarda Kanalizasyona geçilse de Küçükkuyu’nun Gökçetepe ve mıhlı mahallesinde hala kanalizasyon yok ve fosseptik kullanılıyor.  Hala fosseptikler vidanjörlerle çekiliyor.  Kısacası Altyapı Küçükkuyu’da büyük bir sorun.  Yani 15 yılda altyapıyı yapamayanlar, 10 bin kapasiteli arıtma tesisine bir şey katamayanlar  seçmenin karşısına çıkıyor. Özellikle yaz aylarında nüfusun 60 bine çıktığı zaman buradaki su arıtılmadan verilmek zorunda kalınıyor.  Ilıca Deresi  kokarca dere  ve sivrisinek merkezi durumuna geldi.  Arıtılan su da bu dereye verilince  Küçükkuyu daha da kötü hale geliyor. Küçükkuyu’ya yapacağımız en acil hizmetlerden bir tanesi  arıtma tesisimizin kapasitesinin arttırılması olacaktır. Çünkü bu kirli sularla Küçükkuyu’nun sermayesi olan denizi, plajları kirleniyor.  Hal böyle olunca Beldemizde turizm sekteye uğruyor. Küçükkuyu şu anda acınacak bir halde. Son 5 yılı geçtim 15 senedir verdikleri hiçbir vaadin arkasında durmadılar” dedi.  

5 YIL BANA YETERLİ

 

Küçükkuyu’nun içinde bulunduğu durumu hakketmediğini de belirten Mert, beldenin adeta çöp yığını içinde kaldığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Teras manzarasından Küçükkuyu’ya bakıldığında Ege Denizinin başladığı yere insanlar hayran olur ama Küçükkuyu’nun içine girdiğinde özellikle son dönemlerde artan trafik sıkışıklığı, evlerin arasında kalmış sanayi sitesi,  tozdan balkonlar açılmıyor.  Onun için acil bir durum daha olan Küçük Sanayi sitesini taşımak.  Kooperatif kurarak sanayiyi şehrin dışına taşıyarak beldemizi görültü ve görüntüden kurtarmak istiyoruz.  Kapalı Pazar yeri projemizle esnafımızı kışın soğuktan, yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaklıktan  koruyacak bir Pazar yeri açacağız. Tuvaleti olan,  vatandaşların pazardan sonra çay içebilecekleri bir kapalı pazaryerini Küçükkuyu’ya kazandıracağız. 2019 seçimlerinde de Kapalı Pazar yeri, meslek yüksek okulu, sanayi sitesi ve mezarlık vaatlerimiz arasındaydı.  O günden bu güne hiçbir şey yapmadılar.  2021 yılında beldemizin mezarlığı doldu ve cenazeleri üst üste gömmeye başladılar.  Hatta mezarlıktaki ara yollarında bile defin yapılıyor. Çok Acil bir mezarlık yeri yapmamız gerekiyor.  Bununla beraber seçildiğimizde cenaze hizmetleri de vereceğiz.  Beldemizde iki dere var biri mıhlı, diğeri ılıca deresi iki tane de küçük dere var. Belli bir seviyeye kadar duvarlar yapıldı ama Mıhlı deresi bu yıl taşkın yarattı.  Küçük Kuyuyu 7 defa sel bastı. Onun için derelerimizin ıslahı da projelerimizin arasında.  Mahalle ve beldenin ara yolları yeniden yapılarak taş ve topraktan kurtulacak.

Belediyemizin en çok yaşadığı sorunlardan biri de araçlar. Belediyenin araç parkı çöplüğe dönmüş, bitmiş vaziyette.  Çöp kamyonları Ayvacık’a çöp götürürken eskiden  rampalarda hararetten kalıyordu, şimdi de tünellerde kalıyorlar.  Belediyenin elinde kepçe, kamyon kalmamsı ve hepsi hurdaya çıkmış.  Acilen araç alınması lazım ki çalışan personel de rahat edebilsin, iş üretebilsin. Neticede iş de üretilmiyor. Çöp de kaldırılamıyor.  Defalarca paylaştık ve Belediye garajımızın önünde dağ gibi çöp yığınları var.  Neden kaldırılamadığını soruyoruz. Araç olmadığı için çöpler oraya dökülüyor, bir hafta sonra dışardan kiralanan kepçe ve kamyonlarla  Ayvacık’taki katı atık alanına götürülüyor.  Turistik bir beldeye çöp yığını yakışmıyor.  Nasip olursa araç parkımızı da yenileyerek bunları ortadan kaldıracağız.”

Tuba Demirtaş

Foto: BHA