Sandığın kurulmasına 20 gün gibi bir süre kalırken adaylar projelerini açıklamaya başladı. Projelerini açıklayan adaylardan biri de Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu oldu. İçdaş Kongre Merkezi’ndeki lansman toplantısına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 27. Dönem Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, 27. Dönem İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, AK Parti ve MHP’li yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

 

 

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu'nun İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'ndeki proje tanıtım toplantısında konuşan Uraloğlu, Çanakkale'de AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partililer arasında güzel bir birlikteliğin olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 yıllık AK Parti hükümetlerinde güzel hizmetler yaptıklarını anlatan Uraloğlu, şöyle konuştu:

 

"Çanakkale'mize yaptığımız hizmetler var. İstanbul'a kadar olan yolu bölünmüş yol olarak bitirdik ve önemli bir bölümünü de otoyol olarak bitirdik. Geri kalan Kınalı-Malkara arasının da sözleşmesini yaptık. Bir kredi çalışması var, onu yürütüyoruz. Buradan Bursa'ya, Yalova'ya olan yolu, Balıkesir'e kadar olan yolu, İzmir'e kadar olan yolu bölünmüş olarak bitirdik. İlçelerimiz arasında yollar var. Onların bir kısmını yaptık. Yine adalarımızda yollar var. Bir kısmını yaptık. İhtiyaç olanlar var, onlara devam ediyoruz. Planladıklarımız var. İnşallah önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz."

 

Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün bir mühendislik eseri olduğuna dikkati çekerek, mühendis ve yönetici olarak böyle bir projede görev almaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi.

 

Çanakkale Köprüsü'nün "en"lerinin bilindiğini ifade eden Uraloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına atfen 2 bin 23 metre orta açıklığı var. 318 metre ayak yüksekliğiyle 18 Mart'a işaret var orada. Yine orada ay yıldızımızdan, bayrağımızdan renklerini alan kırmızı ve beyaz renklerimizi var. Türk İslam motiflerini orada yansıtan motiflerimiz var. Onun için böyle bir eseri ülkemize ve Çanakkale'mize kazandırmış olmaktan gerçekten gururluyum. Oradan 5,5 milyon araç geçti. Artık Çanakkale'de sis var vesaire karşıya geçebilir miyiz düşüncesi yok. Her halükarda geçeriz çok şükür. Şimdi Assos ve Troya Tünelleri, Küçükkuyu Ayvacık Yolu... Sadece orası mı? Orası aynı zamanda bizim güneye açılan kapımız. Orayı bitirdik. Çanakkale'de hiç tünel yoktu. Tünellerle beraber bitirdik. Çanakkale'nin merkezinde köprülü kavşaklar yaptık. Burada birçok hizmetimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz."

 

 

 

Sahneye çıkan Cumhur İttifakıÇanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, partilileri selamladı. İskenderoğlu, “Bugün burada Çanakkale’de değişimin ilk adımlarını atmak için toplanmış bulunuyoruz.  Biz 23 yıldır Türkiye’de yapılamaz denilenleri yapmış, olmaz denilenleri oldurmuş; ne emeklemekte olan, ne de yorgun bir partiyiz. Biz 23 yaşında bir gencin enerjisi ve heyecanı ile Çanakkale’yi hayallerine kavuşturmak isteyen bir ekibiz. Bizim belediyemizde, Çanakkale’de yaşamı kolaylaştıracak olan alt yapı ve üst yapıları günün koşullarına uygun hale getireceğiz. Ama bütün bunlardan önemlisi Çanakkale ruhundan aldığımız güçle ihtiyaç sahibi, mağdur kelimelerinin Çanakkale sözlüğünde artık yeri olmayacak. Çanakkale’de yaşan her bir hemşerimiz, gencimiz, öğrencimiz hiç bir konu da mağdurum veya ihtiyacım var demeyecek. Biz bu şehrin emini olarak bu şehirde hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Bu kadronun en büyük hedefi budur.

 

Ben güçlü bir liderin öncülüğünde 27.dönem hükümetinde milletvekilliği yaparak, dünyanın gözbebeği olan Çanakkale’ye, dünyanın en büyük köprüleri arasına girmiş,belgeselleri çekilip seyredilen 1915 Çanakkale Köprüsünü, hastane, okul, spor salonu, hükümet binası gibi birçok kamu binasını, dünyada ödül almış Troya Müzesini, ulaşımda yolları ve tünelleri, organize sanayi bölgeleri ve istihdam alanlarını, tarımda birçok yatırımı kazandırma fırsatına eriştim. Biz hükümet olarak bunları gerçekleştirirken yerel yönetimin en azından uhdesindeki konularda Çanakkale için aynı heyecan ve motivasyonla çalışmasını beklerdik. Şimdi sıra Çanakkale için atan kalbimizdeki heyecan ile yerel yönetimde de ecdadımıza olan minnet borcumuzu ödemek, Türkiye yüzyılı vizyonuyla yaşam kalitesi yüksek yarınlara gururla miras bırakabileceğimiz bir Çanakkale için canla başla çalışmakta. Bizlere bu yolculukta destek olacak İlçe Başkanlarımız, İl Genel Meclis Adaylarımız, İl Başkanlarımız, Milletvekilimiz ve sayın bakanımıza ve tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmasının ardından Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, salonda bulunanlara Belediye Meclis Üyesi adaylarını tanıttı, daha sonra ise projelerini anlattı. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

Projelerinden bazıları şöyle;

4T KONSEPT

 

Çanakkale, tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu; kültürlerin kaynaştığı, doğal güzelliklerin her köşesinde hissedildiği; Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’i, Havranlı Seyit Onbaşı’sı, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Ezineli Yahya Çavuş’u ve isimleri şanlı tarihimizin altın sayfalarında yazılı kahramanlarımızla Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı eşsiz bir şehir…

Ekibimizle birlikte hazırladığımız ana proje konsepti, şehrin bu dört temel değerini; Tarih, Turizm, Teknoloji ve Tarımı (4T) ön plana çıkararak Çanakkale'yi geleceğe, Türkiye Yüzyılı’na taşımayı hedefliyor.

 

Tarih: Ortak Geçmişimizi Onurlandıralım; Geleceğe Taşıyalım

Çanakkale'nin zengin tarihi dokusunu korumak ve daha geniş kitlelere taşımak için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çanakkale'nin dünya mirası olan Gelibolu Yarımadası, Assos, Troya gibi tarihi zenginliklerini daha etkin bir şekilde tanıtacak; şehrin tarihi dokusunu güçlendirecek ve eğitim programlarıyla tarih bilincini artıracağız.

 

Turizm: Keşfedilmemiş Cennet

Çanakkale'nin eşsiz doğal güzelliklerinin, turizm açısından ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını görüyor ve biliyoruz.  Bu kapsamda Çanakkale'nin turizm altyapısını güçlendirerek yerli ve yabancı turistlerin şehri keşfetmesi için yeni turizm rotaları, konaklama tesisleri ve rehberlik hizmetleri geliştirilecek. Özellikle ekoturizm, gastronomi turizmi ve kültürel turizm alanlarında yeni projeler, Çanakkale'nin turizm çeşitliliğini artıracak ve bu sayede sürdürülebilir turizmi destekleyeceğiz.

 

Teknoloji: Yenilikçi Çanakkale

Teknolojinin gücünden yararlanarak Çanakkale'yi bir inovasyon merkezine dönüştürecek alt yapıyı hazırlamak bu projenin temel taşlarından biri. Akıllı şehir uygulamaları, sürdürülebilir enerji projeleri ve teknoloji geliştirme noktalarıyla Çanakkale’nin hem yaşam kalitesini artıracak hem de yeni iş fırsatları yaratacağız.  Gençler için teknoloji atölyeleri ve startup kuluçka merkezleri, şehrin teknolojik gelişimine katkıda bulunacak ve yerel yetenekleri girişime teşvik edecek.

 

Tarım: Bereketli Toprakların Mirası

Çanakkale'nin verimli toprakları, tarımın sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını; aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu kanıtlar nitelikte. Organik tarım, yerel ürünlerin markalaşması ve tarımsal AR-GE projeleri ile Çanakkale'nin tarımsal üretim kapasitesi artırılacak. Çiftçilere yönelik eğitim programları ve kooperatifçilik destekleri, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yardımcı olacak.

 

 

AKILLI ŞEHİR MOBİL UYGULAMASI: ÇANAKKAL-E

Yaşamımızın her alanında teknolojiyi entegre ederek günlük işlerimizi daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetmemizi sağlayan akıllı çözümler geliştiriyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı olarak bu akıllı çözümleri şehir yönetimi ve belediye hizmetlerine taşıyacak olan "ÇANAKKAL-E" mobil uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

 "ÇANAKKAL-E" uygulaması, belediye hizmetlerinin daha etkin, verimli ve kolay bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasını amaçlıyor. "ÇANAKKAL-E" ile Çanakkale, vatandaşlarının cebinde taşıdığı bir belediye olacak, onlara zaman ve mekândan bağımsız bir hizmet erişimi sağlayacak. Akıllı şehir teknolojileriyle donatılmış bu uygulama, herkes için daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve etkin bir Çanakkale inşa etme yolunda büyük bir adım olacaktır.

Entegre Hizmetler

Kent Rehberi

Harita Entegrasyonu

Kullanıcı Dostu Tasarım

Geribildirim ve Destek

Gerçek Zamanlı Ulaşım Bilgisi

Sesli Asistan ve Erişilebilirlik

 

 

FESTİVALLER ŞEHRİ ÇANAKKALE

Felsefe, edebiyat ve kültürün kavşak noktası Çanakkale’yi bir festival şehri yapmamız elbette kaçınılmaz. İki yıldır Bakanlığımızın yürüttüğü Kültür yolları festivallerine ek olarak Uluslararası Seramik Festivali, Deniz Ürünleri Festivali gibi yerli ve yabancı turistleri kentimize çekecek vizyon etkinlikler başta olmak üzere gençlerimiz ve çocuklarımızın da eğlenip öğrenebilecekleri zengin içerikler ve atölye çalışmalarıyla dolu festivaller bir marka kent yaratma vizyonumuzun olmazsa olmaz bir parçasını oluşturuyor.

 

DÜŞLERİNİZİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ YER: BELEDİYEMİZİN YENİ DÜĞÜN SALONLARI PROJESİ

Her birimiz için evlilik, hayatımızın en özel dönemeçlerinden biri. Bu nedenle, bu anların unutulmaz ve kusursuz olması için çaba sarf etmek elbette önemli. Belediyemizin yeni düğün salonları, siz değerli çiftlerimize bu özel günleri kutlama ve paylaşma fırsatı sunacak.

Modern ve Zarif Tasarım

Esneklik ve Kişiselleştirme

Profesyonel Hizmet

Çevre Dostu Yaklaşım

Ortak Kullanım ve Toplumla Bağlantı

 

DAVET SALONLARI

Büyük mahallelerimizde, altın günleri, doğum günü partileri, nişan törenleri, mezuniyet partileri, yemek davetleri gibi özel etkinlikleriniz için davet salonları kuracağız. Etkinliğine göre oturma düzeni formasyon seçeneği, dans pisti, sahne, ses ve ışık sistemleri, dekorasyon seçenekleri, yiyecek ve içecek servisi gibi hizmetlerin de olacağı davet salonları, en özel günlerinizin vazgeçilmez alanları olacak.

 

KIR DÜĞÜN SALONLARI

En mutlu günlerini, açık havada düzenlenecek bir davetle şölene çevirmek isteyen gençlerimizi de unutmadık. Mahalle düğün salonlarının yanı sıra, kır düğün salonları, yaz düğünlerinin vazgeçilmez adresi olacak.

 

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN: MODERN KREŞ PROJEMİZ

Geleceğimizin en değerli mirası olan çocuklarımız için adım atmanın zamanı geldi. Modern yaşamın getirdiği zorluklarla başa çıkmak ve ailelerimize destek olmak için yepyeni bir adım atıyoruz.

Şehrimizdeki her çocuğun hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve kendini en iyi şekilde ifade etmesi gerekiyor. Bu nedenle, modern kreş projemizde her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündük ve çocuklarımızın gelişimini en üst düzeye çıkaracak bir ortam yaratmayı hedefledik.

Güvenlik ve Konfor

Eğitim ve Gelişim

Sanat ve Kültür

Sağlıklı Beslenme                                      

 

 

Atakan Alkış