Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu’nun basın toplantısına katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, artık daha sosyal belediyeciliğin konuşulduğunu belirterek, “"Jülide Başkanımın yapması gereken tek şey, Cumhuriyet Halk Partisi'ni mindere çekebilmek. Yani belediye seçimini hizmet odaklı bir seçim olduğunu anlatıp, bu tarışmayı hizmet bağlamında yürütürsek, bizim seçimi açık ara önde almamız için önünde hiçbir engel yok.” dedi.

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, kampanya süreci ve çalışmaları değerlendirmek üzere kentte görev yapan basın mensuplarıyla Truva Otel'de bir araya geldi. Programa,  AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, AK Parti İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Belediye Meclisi adayları, AK Parti Kadın ve Gençlik Koları üyeleri katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Başkan Makas, "Bizler Türkiye Yüzyılı'nın Çanakkale ayağını, Çanakkale Yüzyılı inşası amacıyla sahaya inmiş, Çanakkale sevdalısı kardeşlerimizle çalışmanın gururunu, onurunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki bu dönem Çanakkale'nin makus talihinin değişmesine vesile olabilecek çok krtitik ve önemli bir süreç. Bu süreci tüm şartlarıyla tüm unsurlarıyla tüm noktalarında verimli değerlendirmenin, verimli geçirmenin ve tabiki Çanakkale Belediye Başkanlığı makamını Jülide İskenderoğlu ile taçlandırmanın heyecanı ve gayreti içerisindeyiz." dedi.

Halkımız ülkeyi kimin yöneteceğine karar verdi

 

Daha sonra konuşan Milletvekili Gider, ise, "Türkiye bir yerel seçime hazırlanıyor. İlkbaharda genel seçimlerimizi yaptık. Halkımız ülkeyi kimin yöneteceğine karar verdi. Cumhur İttifakı'ndan yana Sayın Recep Tayyip Erdoğan yana oyunu kullandı. Şimdi bir yerel seçime gidiyoruz. Biz istiyoruz ki genel yönetimle de uyumlu bir yerel yönetim oluşsun. Bunu belediyeyi kazanalım falan diye söylemiyorum. Bunu artık gerçekten Çanakkale'nin hak ettiği hizmetlere kavuşması adına arzu ediyorum. Öncelikle bunu bir Çanakkaleli olarak arzu ediyorum ve bunu söylüyorum. Çünkü şuan da CHP'de olan ve AK Parti'de olan diğer partilerde olan belediyelerin tamamındaki ilçeri, beldeleri dolaşıyorum. Bakın çok net bir tespitimi sizinle paylaşmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönettiği belediyelerin ilçelere gittiğimiz zaman veya Çanakkale'nin merkezinde bize gelen talepler çöpler toplanmıyor. Asbestli borular hala değiştirilmedi. Biz kansorejen su içiyoruz. Alt yapı çalışmaları tamamlanmadı. En ufak bir yağmurda sel baskınları ile karşılaşıyoruz. Çamurlu yoldasn geçiyoruz. Belediye Başkanlarımız da bunlara çözüm üretmekten ziyade devamlı bir şikayet içindeler. Ödeneksizlikten şikayet ediyorlar, genel yönetimden destek göremedkilerinden şikayet ediyorlar. Oysa bu doğru değil. Çünkü sizin ciltler dolusu şikayetiniz bir işin halledildi cevabının yerini karşılamaz. AK Partili Belediye Başkanlarının  yönetildiği yerlere gittiğimizde de gelen talepler belediye sınırları dışında da olsa şu yolları aydınlatın, çünkü biz oarada yürüyüşe çıkıyoruz. İlave Millet Bahçeleri yapın. Aşağı yukarı her ilçede yeterince park olmasına rağmen bu talep ediliyor. İstihdam arttırıcı projeleri geliştirin, arttırın. TOKİ ya da belediye vasıtasıyla sosyal konut sayısını arttırın. Kadınlarımıza, gençlerimize özellikle şehitliklerimiz başta olmak üzere daha fazla gezi imkanı sağlayın. Neden AK Partili belediyeler de bu talepler geliyor, CHP'li belediyeler de o talepler geliyor? Çünkü AK Partili belediyeler bir dönem bile belediye başkanlığı yapmış olsalar, bu probleri zaten çözmüşler. AK Partili bir belediyenin olduğu yerde çöp konuşulmaz.

Jülide Başkanımın yapması gereken tek şey, Cumhuriyet Halk Partisi'ni mindere çekebilmek. Yani belediye seçimini hizmet odaklı bir seçim olduğunu anlatıp, bu tarışmayı hizmet bağlamında yürütürsek, bizim seçimi açık ara önde almamız için önünde hiçbir engel yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'inin yaptığı veya yapmayı vaad edeceği hiçbir hizmet yok. Onun için onlar genellikle seçimleri ideoloji boyutunda götürmeye uğraşırlar ve ideolojik olarak insanların sayasi fikirlerine bağlı kalmasını, hizmete önem vermeden oy vermesini isterler. Bu seçimde görüyorum ki yine aynı bağlamda geçiyor. Yalnız artık şu ortaklıklarının adını değiştirmekten vazgeçsinler. Biz Türkiye'de iki şeye yetişemiyoruz. Biri HDP'nin isim değiştirmesine bir de bunların ortaklıklarına isim bulmasına. Şimdi yeni bir laf bulmuşlar, Kent Uzlaşısı. Ben sosyolog değilim. Bunun tanımına sosyologlar, siyaset bilimciler oturup beraber karar verebilirler. Ancak PKK elabaşı Mustafa Karasu, bu ortaklığında içinde olduğuna göre bu işinde mimarı olduğuna göre onun tanımın geçerli olduğunu düşünüyorum. Diyor ki 'bu sadece bir belediye seçimi değildir, bu seçim Kürtlerin kendi yönetimimizi istiyoruz' demesidir. Ben Kürtlerin böyle bir şey istemediğini biliyorum. Bu PKK'nın kendi arzu ettiği yönetimi için başvurduğu bir yönetim demektir. Halkımız bunları görüyor. Adına ne derse desin, bu uzlaşıları görüyor. Hele hele bütün bu saldırıların da enerji alanında savunma alanında sanayi alanında bu kadar hamle yaptığımız bir döneme denk gelmesi tesadüf değildir. Biz ideoloji seçimi yapmıyoruz. Sadece bunun görülmesi için söylüyorum. Jülide kardeşimin, Jülide Başkanın, değerli dostumun inanıyorum ki Çanakkale'nin çehresini değiştirecek bir belediye başkanlığı yapacağını biliyorum. Buna inanıyorum. Ve bunlarda bütün arkadaşlar olarak tek işimiz ona destek vermektir. Gerek seçime esnasında h-gerek seçimden sonra belediye başkanlığı esnasında. Ben kendisine başarılar diliyorum. Başaracağına inanıyorum. İnşallah 1 Nisan'dan sonra burada farklı şeyler konuşacağız" dedi.

 

Mine Yel