Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Çanakkale Belediye Başkan Adayı Davut Gazi Benli, önümüzdeki yerel seçimler için iddialı konuştu. Benli, seçimde partisinin alacağı oya herkesin şaşıracağını söyledi.

 

DEVA Parti, Çanakkale Belediyesi için koalisyon yerine adayını açıkladı. Partisi tarafından bu önemli görev için aday gösterilen Benli, iddialı konuştu. Benli, “Çanakkale özelinde ise bendeniz 1 Ocak'ta ilan edildiğimden bugüne Çanakkale siyasetinde yakinen izliyorum. Son 10  gündür de sahalardayım, Çanakkale'deyim, esnafla beraberim, geziyorum,  sürekli halkın içerisindeyim ve arkadaşlarımızla birlikte bir mücadele yürütüyoruz. Ne gördünüz?  diye sorarsanız, şunu gördük. Çanakkale siyaseti silahla beyaz arasında bir sıkışmışlık içerisinde. Adeta bir kayıkçı kavgasıdır, sürüp gidiyor.  A partisi B partisi. Sanki milletin oyları bunlara mahkum, Millet esir, Millet adeta mecbur bunlara oy vermekle diye bir anlayış hakim. Bir siyasi parti burada yıllardır tabiri caizse yerelde iktidar olmasından bahisle çantada keklik olarak görüyor siyaseti. Bir siyasi parti tabiri caizse Ankara'da milleti perişan etmiş, ezmiş, hayatta almış yürümüş hangi yüzle insanların   önüne çıkacağını bilmezden gelerek burada siyaset yapıyor ve adeta buranın sahibiymiş gibi davranıyor. Bir diğer siyasi partimiz ki kendilerini çok takdir ediyorum. Lakin  hiçbir şekilde ayağı yere basmayan projelerle milyonlarca lira para harcayarak halkımızı ikna etme derdinde.

DEVA Partisi, dünyanın beş kıtasında görev yapmış üç dört tane yabancı dili kendi ana dili gibi konuşabilen devletin üst düzey tercümanlıklarında bulunmuş yetmişten fazla ülkede ııı görev yapmış bir adayını milletimizin Çanakkale'mizin huzuruna çıkardı. Bu millet bunu bir gün fark edecek. Bugün değilse yarın fark edecek. Dolayısıyla bizim neler yapabileceğimizi, ayakları yere basan projelerle, ayakları yere bas bütçelerle neler yapabileceğimizi görecek.   Çanakkale Belediyesi'nin 2024  yılı bütçesi 1milyar 918  milyon TL. Yani   Çanakkale'de yaşayan nüfusa böldüğümüzde kişi başı 9 bin 860  lira  kişi başı bütçesi var.      Biz Ali Babacan'ın hesap uzmanı Ali Babacan'ın ekibiyiz. Dersimizde çalışarak geldik. Ve gördük ki Çanakkale halkına çok ama çok büyük bir haksızlık yapılmış. Çünkü kişi başına düşen 9 bin 860  lira ülkemizdeki 51   tane il belediyesinin tamamına yakınının bütçesinden düşük.  Bu büyük bir haksızlık,  bu büyük bir zulüm. Milletimizin parasını, pulunu, imkanını karartmadır bu. Çanakkale halkı böyle bir belediyeciliği hak etmiyor.

Biz inşallah yerelde Belediyeyi devraldığımızda öncelikle belediyenin şu iki yakasını bir araya getireceğiz. Öncelikle belediyemizin bütçe gelirlerini bütçesini yeniden revize ederek arttıracağız. Bu bütçeyle, bu imkanlarla, bunca büyük projelerin, bırak projeleri, Çanakkale'nin mevcut sorunlarının onda birini ortadan kaldırmak mümkün değil. Dolayısıyla biz DEVA Partisi olarak, yalan dolan projelerle, havai projelerle, ayakları yere basmayan projelerle milletimizi aldatmayacağız.  Çanakkale Belediyesi strateji planına stratejik plan dahilinde yapılması gereken işler bile bu bütçeye göre çok fazla. Demem  o ki değerli arkadaşlar bizim DEVA Partisi olarak milletimize bir yalan söyleme lüksümüz yok.  Temiz siyasetten yanayız. Dolayısıyla bütün tecrübemiz ve birikimimizle Çanakkale'nin hizmetinde olacağız” dedi.

ÇANAKKALE AFİŞLERLE DOLMUŞ

Bu seçimde belediye başkanlığı kazanma durumlarının olmayabileceğini de belirten Benli, kentte belediye başkan adaylarının afişlerinin çok olmasına şaşırdığını söyledi. Benli sözlerini şöyle tamamladı; “Bu seçimlerde belki biz belediye başkanlığını kazanamayacağız. Belki tabiri caizse  birileri gibi  havalar atamayacağız. Ama biz dürüstlüğün temiz siyasetin, ahlakın ve ileri demokrasinin, katılımcı siyasetin temsilcisi olmaya devam edeceğiz.  Çanakkale'ye gelir gelmez bir baktım  her taraf billboardlar, afişler, bangır bangır, siyasi çalışmalar, sosyal medya faaliyetleri falan filan. Bir hesapladın bunların rakamlarını. Bunların rakamları milyonlar.  Bu   milyonlarca rakamı belediye başkanı olduğu zaman bu arkadaşlarımız hangi maaşlarından karşılayacaklar? Nasıl telafi ve tazmin edecekler? Kaç ayda bu harcadıklarını çıkaracaklar? Nasıl olacak biliyor musunuz? Maalesef belediye kaynaklarını yolsuzluklarla  sömürerek bu harcadıklarını bir şekilde yavaş yavaş telafi etmenin yollarına gidecekler. Kimden çıkacak bu para? Çanakkale halkının cebinden çıkacak. bugün Çanakkale'de gördüğünüz her afişe, büyük afişe, büyük reklam propagandasına sizler de Çanakkaleli kardeşlerim olarak burada oy kullanacaksınız.”

 

Sedat Uz