Partiler, adaylarını YSK’ya teslim ederken, tartışmalar devam ediyor. Partilerin Çanakkale teşkilatlarında hem belediye hem de il genel meclisi adaylarının sıraları tartışma konusu oldu. Hakketmediği halde listede yer alanlar, söz verdiği halde listeye giremeyenler, torpille sıranın üst sırasında yer alanlar gibi birçok konuda eleştiriler devam ediyor.

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde bir aşama daha son buldu. Önceki gün tüm partilerin belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyesi adaylarının listesini YSK’ya teslim etmesinin son günüydü.

Sürenin biteceği saate kadar partilerde adeta sıra savaşı yaşandı. Partilerdeki yöneticiler ve gruplar, kendisine yakın olanları üst sıraya yerleştirmek için adeta bir biri ile yarıştı. Sıraların beğenilmemesi nedeniyle listelerin il ve ilçe YSK’ya ulaşması da gecikti. Listelerin tamamlanmaması nedeniyle partilerde gerginlikler de yaşandığı öğrenildi.

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Büyük savaş ve tartışmalardan sonra listeler YSK’lara ulaştırıldı. Listelerin teslim edilmesinin ardından partiler tarafından listelerde yer alan isimler de paylaşıldı. Açıklanan isimler üzerinde tartışmalar halen devam ediyor. Sırasını beğenmeyenler, söz verildiği halde listede yer alamayanlar, hakketmediği düşünülen isimlerin listelerde yer alması gibi birçok nedenden dolayı tartışmalar sürüyor. Partilerin gösterdiği adayların kazanıp kazanmayacağı yönünde de eleştiriler yapılıyor. Bir süre daha bu listelerle ilgili tartışmaların devam edeceği tahmin ediliyor.

 

 

Bünyamin Nami Tonka