Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Turkcell firması arasında gerçekleştirilen protokol sonucunda, Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarımızın senkron ve asenkron derslerinin bir arada yürütülmesine imkan sağlayacak, kullanıcı dostu bir arayüze ve interaktif öğrenme araçlarına sahip olan Turkcell eduBiz Öğrenme Yönetim Sistemi’ne geçiş süreci tamamlandı.

 

 Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (COMUZEM) tarafından uzun süre gerçekleştirilen test ve hazırlık çalışmaları sona ermiş ve eduBiz sistemi bahar yarıyılı için eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. Üniversitemizde daha önce kullanılan LMS ve canlı ders araçlarına kıyasla daha verimli, daha interaktif ve kullanıcı dostu bir uzaktan öğretim ortamı sunacak olan eduBiz sisteminin geleceğin eğitim teknolojilerine daha uygun hale getirilmesi amacıyla COMUZEM ile Turkcell firması, iş birliği halinde çalışmalarına devam etmektedir.

 

2023-2024 Bahar Yarıyılı öncesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Özdemir, Müdür Yardımcıları Öğr.Gör. Kadir Tunçer ve Dr. Öğr. Üyesi Enis Arslan tarafından eduBiz sistemini kullanarak çevrimiçi ders verecek öğretim üyelerine yönelik, üç farklı oturumda bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiştir. Bu toplantılarda Prof. Dr. Muzaffer Özdemir eduBiz sistemine geçiş süreci, sistemin getirdiği yenilikler ve geleceğe yönelik iyileştirme süreçleri hakkında bilgiler verirken, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kadir Tunçer ise eduBiz öğrenme yönetim sisteminin teknik açıdan kullanımı konusunda tüm detaylarıyla bilgilendirme gerçekleştirmiştir. Turkcell firmasında yetkili Serdinç Kaya’nın da katıldığı toplantılarda, öğretim üyelerinin soru ve görüşlerine yer verilmiş ve sistemi geliştirmek adına ileriye yönelik planlamalar yapılmıştır.

 

Toplantı sonrası Prof. Dr. Muzaffer Özdemir, Uzaktan Eğitim Merkezimizin geleceğe yönelik çalışmalarına da değinmiş ve üniversitemizin aktif öğretim ve öğrenme sürecine katkıda bulunacak, yapay zeka ve interaktif öğrenme araçları ile desteklenmiş bir aktif öğreneme sistemini geliştirme çalışmalarına başlandığını belirtmiştir.

Haber Merkezi