Ziyaretler kapsamında, bölgede ünlü Ezine Peyniri gibi süt ürünlerinin üretildiği işletmeler özel bir titizlikle incelendi.

Ezine İlçesi, Türkiye'nin en kaliteli süt ve peynir üretim bölgelerinden biri olarak oldukça dikkat çekiyor.Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, bölgedeki süt üretim tesislerini ziyaret ederek, özellikle Ezine Peyniri üretimine odaklandı. Türkarslan, ilçede faaliyet gösteren çiftlikleri, peynir üretimi süreçlerini ve genel işleyişleri detaylı bir şekilde inceledi.

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, ilçede faaliyet gösteren süt üretim tesislerini ziyaret ederek çiftlik yetkililerinden hayvan sağlığı, yem kullanımı ve süt üretimi ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Ziyaretler, süt üretim süreçlerinin titizlikle incelenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Fırtınadan Etkilenen Çiftçiye Destek

Ezine ilçesindeki gezisinin son durağında, geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınada ağılının çatısı uçan bir çiftçinin işletmesini ziyaret eden Türkarslan, İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarına eşlik etti. Türkarslan, üreticiye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Arzu Baladur