Yerel seçimler yaklaştıkça köylerde de siyasetçiler daha çok görülmeye başladı. Köylerde en fazla çalışma yapan ise İYİ Parti İl Genel Meclisi Aday Adayı Murat Çağlayan. Kalabalık bir ekiple köylülere giden Çağlayan, etkinliklere katılıyor, vatandaşlar isteklerini dinliyor ve köyleri ihtiyaçlarını not alıyor.

 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere doğru hızla yaklaşılırken, adaylar ve aday adaylar sahada çalışmalarına devam ediyor. Bu seçimde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar seçilecek. Çanakkale büyükşehir olmadığı için, şehir merkezlerindeki vatandaşlar belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlar için oy kullanacak.

Köylerde ise, iki oy pusulası yer alacak. Biri il genel meclis diğeri de muhtar için oy kullanılacak. Çanakkale’de belediye başkan adayları belli oldu. Şehir merkezinde daha çok belediye başkan adayları çalışma yapıyor. Köylerde ise il genel meclis aday adayları dolaşıp çalışma yapıyor ve destek istiyor. Yerel seçimler yaklaştıkça köylerde de siyaset ısınmış durumda. Partiler daha il genel meclis adaylarını açıklamadı. Şuanda partilerin il genel meclis aday adayları bulunuyor.

GELENEKSEL ZEYTİN HASADI PİŞİ GÜNÜNE KATILDI

Çanakkale’de ilk genel meclis adaylığı için en fazla çalışanlardan biri İYİ Parti İl Genel Meclisi Aday Adayı Murat Çağlayan. Hem Çanakkale merkezde hem de köylerde çalışma yapıyor. Şehir merkezinde bazen ekibi ile bazen de partisinin belediye başkan adayı Burak Kunt ile çalışmalara yapıyor. Adaylığı açıklanmamasına rağmen Çağlayan, köyleri de sık sık ziyaret ediyor. Önceki gün merkeze bağlı Akçeşme Köyü Muhtarlığının düzenlediği Geleneksel Zeytin Hasadı Pişi Günü Etkinliği ’ne Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Uyanık ve yönetim ile birlikte katıldı.

Çağlayan, merkeze bağlı Gökçalı köyünü de ziyaret etti. Köy muhtarı Ramazan Gören'i ekip olarak ziyaret eden Çağlayan, “Köylümüzün sorunlarını ,sıkıntılarını, istek ve taleplerini dinledik. Göstermiş oldukları ilgi alaka ve misafirperverliğe çok teşekkür ediyoruz. Köylümüzün de kentlimizin de sesi olmaya kararlıyız.” dedi.

İl genel meclis aday adaylarının köylere gitmesi ile köylerde de siyaset ısındı. Muhtar adaylarından sonra il genel meclisi aday adayları da köylerde destek turu yapıyor. Köye giden aday adaylar, burada köylerin istekleri ile ve köyün ihtiyaçları ile karşılaşıyor. Aday adaylar da köylerin eksiklerini not alarak seçim çalışma listesine ekliyor. Adayların belli olması ile beraber siyasetçiler daha sık köy yollarına düşecek.

 

Tuba Demirtaş