Yerel seçimlerin en önemli kısmı doğru adayın belirlenmesi. Bu yüzden partiler adaylarını belirlemede çok zorlanıyor. Bu zor kısım nedeniyle partiler tüm adaylarını açıklayamadı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale genelinde de tüm belediye başkan adayları açıklanmadı.

Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklamayan çok parti var. Adaylar açıklanmayınca seçim sürecine de tam girilmedi. Çanakkale Belediyesi için İYİ Parti ve CHP adaylarını açıkladı. AK Parti, il genelinde hiçbir belediye için adayı açıklamadı. Geçen süre içinde en yavaş davranan da AK Parti.

Aday gösterilenler yavaş yavaş çalışma yapıyor. Tüm adaylar açıklanmadığı için de kentte seçim heyecanı başlamış değil. Pazartesi günü yeni yılın ilk günü olacak ve 31 Mart yerel seçimlerine de 3 ay kalmış olacak. Yılın ilk günleri ile beraber Çanakkale genelindeki tüm adayların açıklanması bekleniyor. Adaylar açıklandıktan sonra Çanakkale’de seçim heyecanı tam başlayacak.

Adayların açıklanması ile beraber anketler de daha sağlıklı yapılmış olacak. 31 Mart’a yaklaştıkça hangi belediyeyi hangi partinin kazanacağı ise daha sağlıklı tahmin edilebilecek. Yeni yılın en büyük olayı da yerel seçimler olacak.

 

Sedat Uz