Vahit Tuna Anadolu Lisesi futbol takımı, final mücadelesinde gösterdiği performansla birinci olarak şampiyonluk sevinci yaşadı.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, okullar arasında birçok branşta düzenlediği spor etkinliklerine devam ederken, 2023-2024 okul sporları futbol müsabakaları da nefes kesen bir finalle sona erdi. Turnuvaya katılan 9 takım ve 155 sporcunun mücadele ettiği finalde, Vahit Tuna Anadolu Lisesi ile TOKİ Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Heyecan dolu anların yaşandığı 18 Mart Sentetik Çim Saha Futbol Sahası'ndaki final müsabakasında, Vahit Tuna Anadolu Lisesi attığı 2 golle galip gelerek şampiyonluğa ulaştı. Finalde skor üretemeyen TOKİ Anadolu Lisesi ise ikinci sırayı elde etti.

Üçüncülük mücadelesini kazanan Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi, turnuvayı üçüncü sırada tamamlarken, dördüncü sırayı ise Özel Çanakkale Başarı Anadolu Lisesi elde etti. Dereceye giren takımlara düzenlenen törende kupalar ve madalyalar verildi. Şampiyon olan Vahit Tuna Anadolu Lisesi, 9-11 Şubat tarihlerinde Yalova'da düzenlenecek olan grup mücadelelerinde Çanakkale'yi temsil edecek.

Mine Yel