Geçen yerel seçimde İYİ Parti 1. Sıra İl Genel Meclis adayı olan Murat Çağlayan, bu yerel seçimde de aday adaylık başvurusunu yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT)  İl Başkanlığı sırasına gösterdiği çalışma ile dikkat çeken Çağlayan’a EYT’liler de başvuru sırasında desteklerini esirgemedi. Aday adayı başvuru sırasında İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt de hazır bulundu.

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday adayı başvuruları da devam ediyor. Belediye başkan aday adayları gibi, hem il genel hem de belediye meclis aday adaylık süreci de devam ediyor. Geçen yerel seçimlerde İYİ Parti’den İl Genel Meclis 1. Sıra adayı olan Murat Çağlayan, önümüzdeki yerel seçimde de aynı pozisyona talip oldu.

Bir çok başvuru talebinin olduğu İYİ Parti Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeliği Aday Adaylığını açıklayan ilk isim ise  Murat Çağlayan oldu.  31 Mart 2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yerelde vatandaşların karşısına güçlü adaylarla çıkmak için titiz çalışma yürüten İYİ Parti’nin İl Genel Meclis Üyeliği için en güçlü adaylarından biri olan Murat Çağlayan, İl Başkanlığına dosyasını teslim ederek Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Murat Çağlayan’ın il başkanlığına yaptığı  başvuru programına İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Başvuruda ilk söz alan ve İYİ Partiye olan ilgiye değindiği bir açıklama yapan İl Başkanı Selahattin Yıldızlar “Bu bizim açıklama olarak ilk ama bize aday adaylık için müracaat eden sayısı fazla. İl Genel Meclis Üyeliği için haddinden fazla başvuru var.  Bunun yanı sıra Çanakkale'mizin tüm ilçelerinde kalabalık bir şekilde belediye meclisi üyeliği aday adaylığı için  sayısının da  çok fazla olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Çanakkale'mizde Çanakkale merkez olmak şartıyla beraber tüm ilçelerimizde ve beldelerimizde belediye başkanı adaylarımızı çıkarmaya çalışıyoruz.  Biz var gücümüzle özgür bir şekilde siyasi adaylarımızla  kendi başımıza seçime  gideceğimizi  paylaşmak istiyorum” dedi.

EYT’LİLER DESTEK VERDİ

EYT sürecinde Çanakkale’de yaptığı çalışmalarla dikkat çeken ve EYT yasasının çıkmasına büyük katkı sağlayan Çağlayan’a EYT’liler de destek verdi. İl Başkanı Selahattin Yıldızların ardından, konuşmasında kendi özgeçmişi ile ilgili bilgiler veren Murat Çağlayan “1977  Çanakkale Çan doğumluyum. Evli iki çocuk babasıyım. Eski Çağlayan Otobüsleri sahibi Remzi Çağlayan'ın, namı diğer Hacı Remzi'nin oğluyum. İlkokulu Çan'da, ortaokul, Ankaralı Çanakkale'ye gelerek Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde okudum. Anadolu Üniversitesi'nde halkla ilişkiler ve kamu yönetimi eğitimi aldım. Son olarak Atatürk Üniversitesi Turizm Otelcilik Otelciliği Bölümü'nden mezun oldum. Kentte çeşitli medya kuruluşlarında gazete muhabirliği, genel koordinatör, pazarlama ve radyo müdürlüğü görevlerinde bulundum. Ayrıca müzik adamı kimliğim ile de sanatla bağımı hiç kopartmadım. 2003  yılında Çağlayan Müzik Organizasyon firmasını kurdum ve Çanakkale'nin sosyal hayatında yer alarak esnaflık yaptım. Sivil toplum kuruluşlarında da görev aldım. Son olarak sizlerin de bildiği gibi Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğini kurarak başkanlığını yaptım. Çok kıymetli dava arkadaşlarım ve kaderdaşlarımla birlikte 5  yıl boyunca taşın altına adeta gövdemizi koyarak bizimkisi bir hak hikayesi demiştik ve tarihe geçen bu hak mücadelesinin kazanılmasında hep ön saflarda yer aldık. Milyonların ve Çanakkale'deki EYT'lilerin kısmi de olsa haklarının alınması ve iade edilmesine vesile olarak EYT zaferinde önemli rol oynadık ve alnımızın akıyla bu zorlu mücadeleden çıktık.

Şimdi ailem, çevrem, arkadaşlarım ve dostlarımla yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde bugün yeni hedefler doğrultusunda zorlu bir yola daha çıkma kararı verdik.  Siyaset bir sanattır, bu sanatı başarıyla icra edenlerin giremeyeceği gönül yoktur. Şehitler diyarı Çanakkale'mizin kalkınması, gelişmesi, daha yaşanabilir bir şehir olması, hak ettiği hizmeti alabilmesi için  bu şehir için hayallerimiz değil, hedeflerimiz var. Daha önce de birçok kez söyledim. Mücadele edenler, her zaman kazanamazlar ama kazananlar her zaman mücadele edenlerdir. Bu yüzden buradayız. Varız, birlikteyiz ve biz hazırız” dedi.

SADECE ÇANAKKALE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Murat Çağlayan, İl Genel Meclisi Üyeliği hedeflerine de değindiği açıklamasının devamında “Önümüzde yerel seçimler var. 31  Mart'taki seçimlerin yerel seçim olduğunu unutmamamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu yüzden de öncelikle Çanakkale'mize hizmet etmek adına milletin efendisi olan köylümüzün, muhtarlarımızın, kırsalımızın sesi olmak, dertlerini, sorunlarını haykırarak çözüm bulunmasını sağlamak, işçimizin Çanakkale'mizdeki üreten çiftçimizin, esnafımızın, emeklimizin yanında olmak Çanakkaleli vatandaşlarımızın haklarını, hukuklarını korumak, savunmak, üreteceğimiz şehrimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine sahip çıkmak için ezcümle, polemik ve kavgalardan uzak sadece Çanakkale'ye hizmet edebilmek adına enerjimiz ve mücadeleci kişiliğimizle siyasetin öznesi insan, anahtarı samimiyet diyerek her kesimin oyuna talip olduğumuzu belirtiyor ve huzurlarınızda İYİ Parti Çanakkale Merkez İl Genel Meclisi aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Üyeliği Adaya Adaylık dosyasını İl Başkanı Selahattin Yıldızlara teslim etti.

 

Mine Yel

Foto: BHA