Parti tabanı, özellikle Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi aday adayları için de Biga gibi sandık kurulmasını istiyor.

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için zaman daralıyor. Bazı partiler adaylarını açıklarken bazı partiler ise aday adaylar arasında seçim yapmak için çalışıyor. Geçen hafta CHP Parti Meclisi'nde (PM) 31 Mart seçimlerinde birçok il, ilçe ve beldenin adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Çanakkale’de 12 ilçe ve belde adayları da yer aldı. Bu açıklamada Çanakkaleliler en çok Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi ve Çanakkale’nin en büyük ilçesi olan Biga Belediyesi’nin adaylarının kim olacağını merak etti.

Açıklanan listenin içinde merakla beklenen belediyelerin adayları yer almadı. Bu belediyelerin adayları açıklanmamasının nedeni merak edilmeye başlandı. Bununla ilgili birçok senaryo konuşulurken asıl nedenini CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, gazetemize açıklamıştı. Ceylan, ismi açıklanmayan belediyelerin aday adayları için inceleme yapıldığını ve inceleme sonunda adayların nasıl belirleneceğine karar verileceğini açıklamıştı.

TABAN, ADAYLARIN SANDIKTAN ÇIKMASINI İSTİYOR

Ceylan, açıklamasında Biga Belediyesi için adaylarının nasıl belirleneceğini de açıklamamıştı. CHP, Biga’da sandık kuracak ve partililer kimi seçerse CHP Biga Belediye Başkan adayı o olacak. Biga ile  ilgili bu karardan sonra, Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi için de aynı yöntemin uygulanması gündeme geldi. CHP’liler sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar ile adayın sandıktan çıkmasını istedi. Çanakkale Belediyesi için CHP’de 4 aday bulunuyor. Bu adayların, üyelerin vereceği tercih doğrultusunda çıkmasını istiyor. Sandık kurulmaması durumunda, direk genel merkezde atama ile aday belirlenmesi halinde partililerin tepki göstereceği belirtiliyor. Şimdi CHP Çanakkale merkez ve Kepez beldesinin adayının Biga’da yapılacağı gibi sandıktan çıkmasını istiyor.

Mehmet Güler