Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, Çanakkale Belediyesi, İspanya Salou Belediyesi ve Türkiye Avrupa Vakfı ortaklığıyla yürütülecek Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem isimli proje için Ankara'da bir eğitim gerçekleştirildi.

Türkiye'den hibe almaya hak kazanan diğer belediye ve kurum temsilcileri ile birlikte Çanakkale Belediyesi Strateji Geliştirme Birimi personelinin de katıldığı üç günlük eğitimde, proje ve proje süreçlerine ilişkin teknik bilgi paylaşımında bulunuldu.

Çanakkale Belediyesinin koordinatör faydalanıcı olduğu Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem isimli proje kapsamında; Sürdürülebilir Turizm ve Yeşil Mutfak pratiklerini kapsayan faaliyetlerle, Çanakkale ve Salou kentlerinin gastronomi değerleri ve mutfak alışkanlıklarına iklim değişikliği özelinde dikkat çekilecek.

 

Karbon Nötr Destinasyon Rotası Kitapçığı ile Yeşil Mutfak Uygulamaları ve Yerel Tarifleri içeren yemek kitapçığı projenin çıktıları arasında yer alırken, verilecek eğitimler ve bilgilendirmeler sonrasında uluslararası kriterlere uygun belgelendirilmiş birçok sektör paydaşı görünür hale getirilecek.

 

Küresel gelişmeleri takip eden yenilikçi ve sürdürülebilir turizm uygulamaları sayesinde her iki kentin turizmi de yeşil bir dokunuş ile geliştirilmiş olacak.

Haber Merkezi