Çanakkaleli Milli sporcu Şahika Ercümen, değişen ağırlık kategorisinde, daha önce Sırp asıllı Lena Balta tarafından tutulan 105 metrelik dünya rekorunu egale eden Şahika Ercümen, bu başarısının ardından 106 metrelik dalış yaparak yeni bir rekor elde etti. Ercümen, "Nefesimi Hatay için tutacağım" sözüyle, Hatay'da deprem bölgesinde farkındalık oluşturmayı amaçlayan 'Hatay'a Nefes Ol' kampanyasına destek verdi ve tarihi bir an yaşattı.

Ercümen'in 106 metrelik dalışı, Yayladağı Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşti ve denizde olduğu kadar kara üzerinde de büyük heyecan yarattı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen bu rekor denemesi canlı yayınla izleyicilere sunuldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, milli sporcuya büyük destek verdi. Yayladağı'ndaki dalış, değişken ağırlıklı palet kategorisinde gerçekleşti ve Şahika Ercümen, 106 metre derinliğe ulaştı. Dalışın ardından su yüzeyine çıkan Ercümen, Türk Bayrağı'nı dalgalandırarak 106 metrelik yeni rekoru kutladı. Şahika Ercümen, bu rekoru elde etmesi sonrasında spor eğitimi almak isteyen 100 kız öğrenciye destek verme sözü verdi.

Milli sporcu ile bir araya gelen Yayladağ Belediye Başkanı  Mehmet Öntürk, yeni rekoru ile Milli Sporcu’nun Hatay’a Nefes olduğunu belirterek, “Armağan olsun. Cumhuriyeti’mizin 100. yıllına ithafen Yayladağı Belediyemiz ev sahipliğinde gerçekleşen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hatay Valiliği, Yayladağı Belediyesi işbirliği ile "Dalış ve Yat Turizminin Geliştirilmesi' projesinin 1. Etabı olan Dalış Akademisi’nde Hatay'a Nefes Ol sloganıyla deprem bölgesine farkındalık yaratmak için Milli Sporcumuz Şahika Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kırdı. Teşekkürler Şahika, Hatay'a nefes oldun” dedi.

Mine Yel

Foto: BHA