Programa; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ile akademisyenler, idareciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, yeni akademik yılın tüm öğrenciler ve akademisyenler için başarılı geçmesini dileyerek, “Sevgili öğrenciler Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ülkemizin çoğu üniversitelerinde var olan bir birimdir. Birimimiz öğrencilerimizin Yüksek lisans ve doktora düzeyinde araştırmalar yaptıkları, tezlerini hazırlayıp sundukları, kendilerini yetiştirdikleri bir yerdir. Bilim insanı yetiştirme kuluçka merkezi de diyebiliriz. Bizim amacımız da bu merkezi daha ileri bir noktaya taşımak, öğrencilerimizin işlerini en hızlı ve en doğru şekilde çözmektir” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Enstitünün sağladığı imkânları, üniversitenin Çanakkale’de eşsiz güzelliklere sahip olduğunu ve Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve sosyal zenginliklerinin önemli bir deneyim olduğunu vurgulayarak,  “Üniversitemiz, 1992 yılında kurulmuş, 21 fakülte, 1 enstitü, 2 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 45 araştırma merkezi ile 50.000'i aşkın öğrenciye eğitim veren bir devlet üniversitesidir. Üniversitemiz, uluslararası alanda kabul görmüş bir eğitim kurumudur ve mezunları Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın pek çok ülkesinde önemli görevler üstlenmektedir. Sizler, lisansüstü eğitiminize başlayacak olan genç ve umut dolu bireylersiniz. Bu zorlu yolculukta sizlere başarılar dilerim. Lisansüstü eğitim, bir bireyin akademik ve profesyonel gelişiminde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu süreçte edineceğiniz bilgi ve beceriler, sizleri iş dünyasında ve akademik hayatta daha başarılı kılacak ve topluma daha fazla katkıda bulunmanıza olanak sağlayacaktır. Üniversitemiz, lisansüstü eğitiminize katkıda bulunmak için gerekli tüm imkânları sunmaktadır. Uzman öğretim üyelerimiz, modern laboratuvarları ve kütüphaneleri ile sizlere en iyi eğitimi vermek için çalışmaktadır. Ayrıca, üniversitemiz sizlere sosyal ve kültürel anlamda da zengin bir ortam sunmaktadır” dedi ve yeni akademik yılın başarılı bir şekilde geçmesini diledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından program Piyanoda Doç. Bahadır Çokamay’ ın ve Flütte Öğr. Elm. Merve Çokamay’ın gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti.

 

Oryantasyon programına katkı sunanlara belge takdiminin ardından akademik ve idari personelin gerçekleştirdiği sunumlar ile program son buldu.

 

Haber merkezi