Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun sergilediği Eli Saghi’nin yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirmenliğini yaptığı ve Ebru Naz Eşli’nin sahneye koyduğu ‘Benim Doktor Oğlum’ adlı oyun, seyircilerle bir kez daha buluştu. Troia Festivalinde prömiyeri yapılan Benim Doktor Oğlum adlı oyun Belediye Kültür Merkezinde sergilendi. Oyun, oğullarını İngiltere’ye okuması için gönderen bir ailede, oğullarının eve dönmesi ile yaşanan olaylar komedi biçiminde ele alınıyor.

Kurulduğundan bu yana sahnelediği oyunlarla halkın beğenisini kazanan Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları yeni sezonda birçok oyun ile seyircinin karşısına çıkacak. Benim Doktor Oğlum, Hadi Öldürsene Canikom, 7 Kocalı Hürmüz, Karmakarışık gibi oyunların yanı sıra gençlik ve çocuk oyunlarıyla da sahne alacak.

Profesyonellere taş çıkaracak şekilde oyunlara hazırlanan ekibin sahnelediği Benim Doktor Oğlum adlı oyuna Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan da seyirci olarak yerlerini aldılar. Oyunu kaçırdıkları için üzülen tiyatro severlere bir mesaj veren Yönetmen Ebru Naz Eşli, “’Benim Doktor Oğlum’ ve  ‘Hadi Öldürsene Canikom’ adlı oyunlarımız daha sonraki günlerde tekrar sahnelenecek. Seyircilerimiz bizi merakla beklesinler” dedi.

Bu arada Çanakkale Belediye Tiyatro Topluluğu geçen sezondan bu yana oynadıkları “Karmakarışık” adlı beğenilen oyunları ile Ankara’ya gidiyor. Ankara Sanat Tiyatro’sunda sergileyecekleri oyun için hazırlıklarını yapan oyuncular cumartesi günü saat 20.00’de oyunlarını sergileyecekler.

 

Arzu Baladur

Foto: BHA