Türkiye’nin en kalabalık nüfusuna sahip Çanakkale’ye bağlı Kepez beldesinde yeni bir spor kulübü daha kuruldu. İDA Spor Kulübü’nün kurulması 16 köyün birleşmesi ve dayanışması ile gerçekleşti. 16 köyün birleşmesi ve desteği ile kurulan kulüp Kepez’ in üçüncü spor kulübü oldu.
 
Kepez beldesi spor alanında son zamanlarda önemli ataklar yapıyor. En son köylerin birleşmesi ile beraber İda Spor Kulübü kuruldu.  İda Spor Kulubüne gönül verenler ve kulübün kurulması için bir araya gelen 16 köyün sakinleri hafta sonunda Kepez Belediyesi Halk Bahçesinde düzenlenen birlik ve beraberlik ve tanışma gecesinde bir araya geldiler. Geceye CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, CHP Çanakkale İl Başkanı Doğan Ateş, 16 köy muhtarIarı ve İda Spor taraftarları ve sporcuları katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan İda Spor Kulüp Başkanı Orhan Beyazlar spor kulübünün adını Kazdağlarından aldığını ifade ederek şunları söyledi. “Bugün burada, unutulmaz bir geceyi bir arada geçirmenin büyük bir heyecanını yaşıyoruz. Bugün burada, sadece bir spor kulübünün değil, aynı zamanda bir topluluğun ve bir hayalin yaratıcısı olan İda Spor Kulübü olarak sizlerle buluşmanın büyük bir onurunu yaşamaktayız. İda Spor Kulübü’nün sadece bir spor kulübü olmadığını, aynı zamanda bir misyonun ve dayanışmanın ifadesi olduğunu vurgulamak istiyorum. Yaklaşık yedi ay önce, Kulübümüzün kuruluşu, 16 köyün birleşmesi ve dayanışması ile gerçekleşti. Bu, sadece sporun gücünü göstermekle kalmadı, aynı zamanda insanların ne kadar büyük bir güçle bir araya gelebileceğini de kanıtladı, gençlerimizin sporla bütünleşmesi ve yeteneklerini keşfetmesi için bir umut ışığı yakmak istedik. Bu gece, bu umudu daha da parlak kılmak için bir aradayız. Kulübümüzün adı, Kazdağlarmın eski adı olan ”İda" kelimesinden ilham alıyor. İda, sadece bir coğrafyanın adı değil, aynı zamanda köklerimize ve kimliğimize bir selam duruşudur. İda'nın yeşili, yaşamın simgesidir. İda'nın tarihi, geçmişimizin bir yansımasıdır. İda'nın renkleri ise bu geceyi taçlandıran unsurlardır. Yeşil, yaşamın ve umudun rengidir. Beyaz ise saflığın, birliğin ve bir arada olmanın simgesidir. Biz, bu renkleri sadece formalarımızda değil, aynı zamanda ruhumuzda taşıyoruz. İda'nın renkleri, İda'nın güzelliklerini yansıtıyor ve bu mirası geleceğe taşımanın bir parçasıdır. İdaspor Kulübü ailesinin birer parçası olarak, sizlerle gurur duyuyoruz. Kuruluşumuzun bütün aşamalarında  yanımızda olan Kepez Belediye Başkanımız sayın Birol Arslan’ a, Bayramiç Belediye Başkanımız Sayın Mert Uygun’a ve bu gece bizimle olan herkese içten teşekkür ediyoruz. İda Spor Kulüp Başkanı Orhan Beyazlar’ın açılış konuşmasının ardından Başkan Beyazlar İda Spor Kulübü Yönetim kurulunu ve Sporcularını sahneye davet ederek tanıttı. Sahnede çekilen anı fotoğrafında CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, CHP Çanakkale İl Başkanı Doğan Ateş katıldı.
Gecede konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan Kepez’de Kurulan İda Spor Kulübünün ardından Kepezde spor kulübü sayısının üçe yükseldiğini ifade ederek  “Harika bir kepez akşamındayız, kepez gerçekten de her geçen gün büyüyor ve büyüyen kepezde de bir Kepez Spor vardı. Kepez Spor’ un yayına önce bir Hamidiye Spor geldi. Şimdide İda Sporu Kepez spora kardeş yapmanın Mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Yaklaşık iki ay önce İda spor kulübünün kuruluşunun ardından yapılan genel kuruluna da katılmıştım. O genel kurulda bu gece yaptığımız birlik ve beraberlik gecesinin planlaması yapılmıştı. Tabi ki bu gece ile ilgili üzerimize düşen görevi üstlendik. Hep birlikte kepez ve 16 tane köyü burada misafir etmenin gururunu yaşıyoruz. Zaten kepezde hep birlikteydin. Bu8ndan sonrada hafta sonlarında kulüplerimizin oynadığı maçlarda bir arada olacağız. Kepez Belediyesi olarak kendimizi spora adadık. Bir belediye başkanı olarak tabi çocuklarımıza, geçlerimizin spor yapma imkanı sağlayabildiğimiz için kendimizi ayrıcalıklı görüyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz kötü alışkanlıklar edinmemeli spor alanlarında spor yapmalı ve o şekilde büyümeliler. Bu imkanı onlara sağlamalıyız. Bu konuda Kepez Belediye Başkanı olarak üzerimize düşen görevi ve daha fazlasını her zaman yerine getiriyoruz. Bundan sonrada Kepez Belediye Başkanı olarak İda Sporunda yanında olacağımıza buradan söz veriyorum.” Dedi gecede konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan’ da konuşmasında” Kepezspor ve Hamidiyespor Sporu seven ve gerçekten de tüm gücü ile spora destek veren Kepez Belediye Başkanımı Birol Arslanı arkalarına almışlardı. Kepezin Üçüncü Kulübü olan İda Sporda Kepez Belediye Başkanımız Birol Arslan’ın desteğini aldı. Sporun ne denli önemli olduğunu biliyorum çünkü yıllarda spor yaptım ve kulüp yöneticiliği yaptım. Kepez Belediye Başkanımız Birol Arslan ile yıllarda kepezde futbol oynadık maçlar yaptık. Birlik beraberlik gecesinde sizler ile beraber olmaktan çok mutluyuz.” dedi.
Gece İda Spor Kulubüne destek sağlamak içi yapılan açık arttırmalar ile devam etti. İda Spor Kulübü’nün ilk 17 numaralı forması da gecede açık arttırmaya çıktı. açık artırmanın sonunda 17 numaralı formaya Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan 17 bin TL vererek aldı. Gecede İda Spor Kulübüne katkı sağlamak için Bağış kampanyası da düzenlendi. Geceye katılan davetliler satın aldıkları biletler ile kulübe destek sağladılar. Gecede yapılan çekilişte çok sayıda malzeme geceye katılanlara verildi. Gece ardından çalan türkü ve müzikler eşliğinde eğlenceli şekilde devam etti.

Sedat Uz
Foto: BHA