Triatlon, kişisel bir spor olarak adlandırılıyor. Sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insanüstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapabileceği bir branş. Olimpik tarzda rekor denemelerinin yapılmadığı hava ve zemin koşullarına göre derecelerinin değişebildiği bir spor olması insanların bu spora ilgisini arttırıyor.
 
Triatlon Sporu, kuvvet, dayanıklılık ve dayanıklılık becerilerinin çok iyi olmasını gerektirdiğinden ve çevresel koşullardan  kolayca etkilenebildiğinden dolayı elde edilen derecelerde rekor kırma gibi bir süre kavramı bulunmuyor. Ancak en iyi derece diye adlandırabilen ve bir önceki sene aynı yerde ve aynı parkurda yapılan yarışma ve yarışmaların tekrarında alınan derecelerin kıyaslanması sonucu tutulan zaman toplamı var.
 
Bu organizasyon da Gelibolu Yarımadası Kabatepe mevkisinde eski Jandarma İskelesi'nde düzenlendi. 2023 Gelibolu Triatlonu, Triatlon Türkiye Kupası Finali ve Orta Mesafe Türkiye Şampiyonası olarak düzenlendi. Toplamda 413 triatletin katıldığı bu önemli organizasyon, sporcuların fiziksel dayanıklılıklarını ve yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu bir platform oldu.
 
Yarışmanın 20-24 yaş grubunda ilk üçe giren sporcular büyük bir ödül kazanmanın gururunu yaşadılar. Arif Emre Karaosman, Aykut Batuhan Subay ve Cem Gökmen gibi genç yetenekler, üstün performanslarıyla dikkat çekti. Aynı zamanda T.S.K. Spor Gücü Komutanlığı, Tüfekçispor ve T.S.K. Spor Gücü Komutanlığı erkek takımları da başarılı performanslarıyla ödüle layık görüldü. Triatlonun tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen ödül törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Yardımcı Albay Hasan Şaşih, sporcular ve sporseverler katıldı. Renkli anlara sahne olan ödül töreni, sporcuların başarılarına şahitlik etti.
 
 
Sedat Uz
Foto: BHA