Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile beraber iki yıldır önemli bir organizasyona imza atıyor. 17 Eylül’e kadar sürecek bu büyük programın bazı işleri Çanakkale’de bazı taşeronlara verildi. Bu taşeronların beceriksizliği, bu büyük organizasyonun amacına ulaşmasının önüne geçiyor.
 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin en büyük kültür ve eğlence programına imza atıyor. Trabzon ve Erzurum'da yapılan programın ardından sıra Çanakkale’ye geldi. Çanakkale’de program da Pazar günü başladı ve 17 Eylül’e kadar devam edecek.  Çanakkale'de festival 9 gün boyunca konserler, sergi, tiyatro, bale gibi birçok etkinlikle devam edecek. Çocuklarıa yönelik de etkinlikler var. Geçen seneki festivalde olduğu gibi bu yıl da gastronomi bölümü yer alacak. 40'tan fazla noktada 500'e yakın etkinlik gerçekleştirilecek.
Çanakkale’nin en kapsamı festivali haline gelen Troya Kültür Yolu Festivali’nin çatı organizasyonu bakanlık tarafından yapılıyor. 500’e yakın etkinliğin bazı çalışması ile Çanakkale’deki taşeronlara verildiği öğrenildi. Bu taşeron firmaların, başta tanıtım kısmı olmak üzere festivalin amacına ulaşmasını engelleyecek çalışma yaptığı ortaya çıktı. Festivalin en önemli kısmı olan ve tanıtım kısmını oluşturulan ilanların devletin kurumu olan Basın İlan Kurumu’na (BİK) bağlı bazı gazete ve internet siteleri yerine hiçbir denetime tabi olmayan ve resmileştirilmeyenlere verildiği ortaya çıktı. Buna benzer bazı etkinliklerin organizasyonun da Çanakkale’de taşeron firmalara verildiği belirtiliyor. Bu firmaların ortaya koyduğu hizmetlerin de eksik olduğu daha ilk günde tepki çekmeye başladı. Bu sorunların üst kademelere gitmemesi için de ayrıca önlem alındığı da biliniyor.

Turgut Engin