Çanakkale Belediyespor Kulübü, 2023-2024 sezonunda Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TBF KBBL) mücadele edecek. Sezona iddialı hazırlanan takımın sporcularının sağlığına da önem veriliyor.  Sporcu sağlığını ön planda tutmak ve performanslarını etkileyen önemli faktörlerden biri olan beslenme koşulları kulüplerin başarı süreçlerini olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle Çanakkale Belediyespor Kulübü, yeni sezonda bu konuda uzmanlaşmış ve deneyimli bir beslenme koçu olan Bitter Taşdelen takımın bir parçası olacak. Taşdelen, takımın başarısına ve sporcu performanslarına maksimum katkı sağlamak amacıyla görev yapacak.
 
Sezon başından itibaren Bitter Taşdelen, sporcuların antropometrik ölçümlerini düzenli olarak yapacak ve bu verileri literatürdeki bilgilerle karşılaştırarak her sporcunun ihtiyaçlarına uygun beslenme stratejilerini belirleyecek. Bu yaklaşım, sporcuların en iyi şekilde hazırlanmalarına ve performanslarını optimize etmelerine yardımcı olacak. Deneyimli Diyetisyen Bihter Taşdelen yeni sezon ve yeni görevi hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Kendisine verilen görevden memnun olduğunu belirten Taşdelen, ‘’Çanakkale’nin ilk ve tek kadın basketbol takımının bir üyesi olmak benim için çok büyük bir gururdur. Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Biz Atatürk kadınları olarak, kadının başarısından bahsettirmek ve Atamızı gururlandırmak için buradayız. Başta bu ekibi bir araya getiren genel menajer Cansu Altay’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sezon birlikte çalışacağımız baş antrenörümüz Tuğçe Canbaz, Fizyoterapistimiz Büşra Yılmaz,  şube sorumlusu Tahsin Uysal’a ve tüm oyuncularımıza sezonda başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.
 
 
Tuba Demirtaş