Mayıs ayından bu yana şekere gelen kademeli zamların ardından, Türk Şeker Fabrikaları (TÜRKŞEKER) 1 Eylül tarihinden geçerli olmak üzere yeni zam kararı aldı. TÜRKŞEKER, şeker fiyatlarında gerçekleştirdiği indirimli kampanyayı, 31 Ağustos 2023 tarihinde sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Alınan bu karar ile birlikte indirimli satışların ardından yüksek fiyatları şeker satışları sonrasında piyasadaki şeker etiket fiyatlarında artış yaşanması bekleniyor. Ayrıca bu artış içerisinde şeker kullanılan pek çok gıda ürününün fiyatlarını da etkileyecek.

Kek, pasta, kurabiye, konserve yemekler, hazır meyve suları, hamur işi, sütlü tatlılar, helva, dondurma, reçel, marmelat, çikolata ve şeker ilaveli tahıllar gibi ürünlerin üreticileri de gelecek şeker zammına karşı hazırlıklara ve planlamalara başlaması öngörülüyor.

Öte yandan TÜRKŞEKER’den yapılan duyuruda 21 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Erciş, Ereğli, Eskişehir, Ilgın, Kars, Kastamonu, Susurluk, Uşak ve Yozgat Şeker fabrikalarından toplu şeker satışı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Duyurunun devamında şeker almak isteyen müşterilere hitap eden TÜRKŞEKER; “İndirimli şeker almak isteyen müşterilerimizin 21.08.2023-22.08.2023 tarihlerinde ekteki ‘Şeker Talep Formu’nu doldurarak pazarlama@turkseker.gov.tr e-posta adresine taleplerini iletmeleri gerekmektedir. Taleplerin değerlendirilmesi akabinde uygun görülen miktarlar üzerinden KDV dahil şeker bedelini peşin yatıran müşterilerimize fabrikalarımızca toplu fatura kesilebilecektir” ifadelerine yer verdi.

Turgut Engin