Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası, her yıl Bahamalar’da düzenleniyor. 202 metre derinliğindeki, dünyanın en derin deliklerinden Dean’s Blue Hole’de yapılan Dünya kupasına çok sayıda sporcu katıldı. Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Büyük Britanya, Çin, Güney Afrika, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Japonya, Kanada, Kolombiya, Kore, Macaristan, Meksika, Ukrayna, Uruguay, Peru, Polonya, Rusya, Slovenya, Şili ve Tayvan olmak üzere toplam 24 ülkeden 40 sporcu yarışıyor.
Bu kupaya Çanakkaleli sporcu Şahika Ercumen de katıldı. Ercümen, Türkiye Serbest Dalış tarihinde hem kadınlarda hem de erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu oldu. Şahika Ercümen, Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupasında 100 metreye 3 dakika 14 saniyede dalarak Türkiye rekoru kırdı.
Rekor kırmasının ardında sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı; “O gün bu gün!  Türkiye Serbest Dalış Tarihinde hem kadın hem erkeklerde sabit ağırlık ile İLK 100 Metreye inen sporcu olduk ve rekor kırdık. Duygularım tarifsiz. 100. yılımıza armağan olsun”
Turgut Engin
Foto: Şahika Ercumen sosyal medya