Özellikle Çanakkale Merkeze bağlı Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiisini etkisi altına alan yangınla mücadele kapsamında havadan ve karadan etkin bir şekilde söndürme çalışmaları devam ederken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da bölgeye giderek çalışmaları yakından takip etti. Yangın bölgesinde yaptığı inceleme gezisinde Başkan Gökhan'a CHP İl Başkanı Doğan Ateş de eşlik etti.
 
Yaklaşık 6 köyde tehlike yaratan yangınla mücadele çalışmalarını incelemek üzere Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Çanakkale'ye geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İç İşleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve Orman Bölge Müdürü Enver Demirci'nin de katıldığı incelemede, yangının son durumu ve devam eden yangın söndürme çalışmaları paylaşıldı. 
 
Yangın bölgesine düzenlediği inceleme gezisi kapsamında Başkan Gökhan, çöp deponi alanını da ziyaret ederek, yangına karşı alınan tedbirleri denetledi. Çöp deponi alanını Veolia Firma Sorumlusu Metin Suadiyeli ve teknik ekiple birlikte gezerek alınan tedbirleri yerinde inceleyen Başkan Gökhan, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
 
Çanakkale Merkeze bağlı köyleri etkileyen yangınla mücadele çalışmaları kapsamında Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de gönüllü kentliler ile birlikte bölgede bulunan hayvanların yangından korunabilmesi amacı ile çalışma gerçekleştirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, gönüllüler ile birlikte düzenlediği çalışma doğrultusunda yangından etkilenen sahipli ve sahipsiz hayvanlar bakım evine nakledildi.
 
Haber merkezi