Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, 2022-2023 dönemini gerçekleştirdiği yılsonu buluşmaları ile sonlandırdı. Çocuk Kültür Evi'nde, iki ayrı günde gerçekleşen buluşmalarda Sanat Atölyesi Yıl Sonu Sergisi ve Bireysel Çalgı Programları ile Çocuk ve Gençlik Orkestrası'nın hazırladığı dönem sonu müzik dinletileri yer aldı.
 
Etkinlik, sanat atölyesi katılımcısı çocuklar tarafından dönem boyunca üretilen işlerin yer aldığı “Sanatın Öyküsü” isimli serginin açılışıyla başladı. Katılımcı çocukların atölye kapsamında sanatın farklı dönem ve sanatçılarından esinlenerek ürettiği eserlerini tanıttığı renkli sergi, izleyicilerin büyük beğenisiyle karşılandı.
 
Sergi açılışının ardından müzik dinletileriyle devam eden buluşmalarda ilk olarak eğitmenleri Ayhan Yavaş, Can Emre Akay, Cengiz Sarıkaya, İlke Karol ve Kaan Kemal Şengör ile çalışmalarını sürdüren bireysel çalgı atölyesi katılımcısı çocuklar sahne aldı. Eğitmenleri rehberliğinde hazırlandıkları parçaları gitar, keman ve piyano ile seslendirerek izleyenlere Türk müziğinden dünya müziğine uzanan geniş ve keyifli bir repertuar sunan genç müzisyenlerin heyecanı görülmeye değerdi. Çocuk Kültür Evi Çocuk ve Gençlik Orkestrası üyeleri Nil Varlı, Bahar Yılmaz ve Çocuk Kültür Evi müzik eğitmeni İlke Karol'un sunuculuğunu gerçekleştirdiği keyifli dinletilerde, eğitmenleri Çiğdem Ergun Güvenç ve Kerem Güvenç ile çalışmalarını yürüten Çocuk Kültür Evi Çocuk ve Gençlik Orkestrası da sahne alarak izleyicilere muhteşem bir müzik keyfi yaşattı.
 
Buluşmada yer alan çocukların ailelerinin yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Canan Ergun'un da katılım gösterdiği buluşmalar, çocuklara ve öğretmenlere çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Haber Merkezi