Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Para Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakaları düzenlendi. Müsabakaya katılan, Kıvılcım Spor Akademisi bünyesindeki sporcular da katıldı. Akademi sporcuları 3’te 3 başarı göstererek il birincisi olarak Türkiye yarışmalarına katılmaya hak kazandı.
 
PARA MASA TENİSİ
Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) tarafından yönetilen masa tenisi, Roma 1960 yılında yapılan oyunlardan beri tüm Paralimpik Oyunlarda yer almıştır ve şu anda yarışlara katılan 40 milyonun üzerinde sporcusu ve eğlence amaçlı oynayan milyonlarca oyuncusu vardır.
 
Para Masa Tenisi, sporcuların sayıları göz önünde bulundurulursa en geniş üçüncü Paralimpik spordur ve 100 üzerinde ülkede oynanmaktadır. Bu spor, Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) tarafından, Uluslararası Para Masa Tenisi Komitesi (IPTTF) aracılığıyla yönetilmektedir.
 
Görme engeli bulunan sporcular dışında, diğer tüm fiziksel engel gruplarındaki sporcular, ayakta veya oturarak sınıflarında yarışabilirler. Zihinsel engelli sporcular da bu sporda yarışabilir. Sporcular bireysel olarak kadınlar ve erkekler, çift veya takım aktivitelerine katılabilirler. Maçların her biri 11 puanlık, 5 setten oluşur ve 5 setin 3 setini alan oyuncu, çift ya da grup maçı kazanır.

Tuba Demirtaş
Foto: BHA