Havalar ısındı, plajlar da  yavaş yavaş hızrlıklara başladı. Çanakkale’de bir çok bölgede güzel plajlar bulunuyor. Bu plajların bazılarında da tesisler var. Bunlardan biri de Gökçeada manzaralı Kabatespe plajı ve tesisleri. Daha öncde çadır kamp olarak hizmet veren ve son yıllarda ise günübirlik olarak hizmet vermeyi sürdüren Kabatepe Orman Kampı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içinde yer alıyor. Yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak noktası oluyor. Denizi ve doğası ile dikkat çeken bölge ziyaretçilerin akınına uğruyor. Vatandaşlar günü birlik tatil yapma imkanı buluyor.
Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı Eceabat İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi 84Ada/1 Parselde bulunan Kabatepe Günübirlik Tesisleri’nin 3 ay süreliğine kiralama ihalesi yapılacak.
İhale, 31.05.2023 Çarşamba günü saat 11.00’da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çamburnu Mevki İdari Bina toplantı salonunda, gerçekleştirilecek. İhalede tahmin edilen bedel 235 bin TL.
İhale Dokümanının bedeli, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığının Ziraat Bankası Eceabat Şubesi TR21 0001 0005 0369 5775 0750 10 nolu hesabına yatırılacak. İlan ile ilgili tüm detaylar belirtilen adreste ücretsiz görülebilir. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kiralamayı yapıp yapmamakta serbest.

Turgut Engin
Foto: BHA