Mart ayı zaman zaman mevsim normallerinin üzerinde sıcaklığa ulaştı. Son günlerde de sıcaklık iyice arttı. Bu güneşli havalar sevindirirken, ağaçlar da çiçek açtı. Sevindiren havalarla ilgili kötü haberi Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), duyurdu. Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek Marmara Bölgesi için 'fırtına', 'karla karışık yağmur' ve 'zirai don' uyarısı yaptı.
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Çanakkale için 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Bazı günlerde gece sıcaklık 3 derecek gündüz ise 10 derece olacak.
Soğuk hava ile birlikte yağışların; bugün Çanakkale ve bölgesinde de etkili olacak. Ayrıca yer yer kuvvetli rüzgar esecek. Rüzgarın, salı ve çarşamba kuzeyli yönlerden olmak üzere kuvvetli, salı günü yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Öte yandan meteoroloji Marmara bölgesi için don uyarısı da yaptı. Bir süredir devam eden sıcak havaya aldanan meyve ağaçları çiçek açmıştı. Olması beklenen don ile beraber meyve ağaçlarının etkileneceği ifade ediliyor.
 
Mine Yel