Eceabat Kaymakamlığı ve Tarihî Alan Başkanlığı işbirliğiyle sürdürülen ‘Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası’ projesiyle Kilitbahir Köyü'nün mevcut tarihî ve doğal dokusunu değerlendirerek Eceabat ilçesine yeni bir turizm ürünü kazandırabilmek ve ilçenin kültürel mirasının hem gelecek nesillere aktarılması
Bu amacı gerçekleştirmek üzere Kilitbahir köyümüzde tarihî öneme sahip tek bonetli tabya ile bir telgrafhanenin bulunduğu ve 120 m yükseklikte boğaza hakim bir manzaraya sahip olan Goncasuyu mevkiinde bir seyir terası oluşturulması tasarlandı. Bu tarım sonunda proje bitirildi ve hizmete açıldı. İki yıl önce biten proje çerçevesinde alanda bir de kafeterya yapıldı. Yaz aylarında burada bir işletme bulunuyor. Yeme içme servisinin yapıldığı alanda ayrıca seyir terası olarak gelen ziyaretçiler de kullanıyor.
Ziyaretçiler, oluşturulan kafeterya ve Seyir terasında muhteşem Çanakkale ve boğaz manzarasını izlemenin yanı sıra, Çanakkale Deniz Savaşlarının cereyan ettiği tüm alanları hakim bir noktadan seyirin keyfini yaşıyor. Gündüz ayrı bir manzarası bulunan seyir terası, gece de ayrı bir seyir sunuyor.
 
Bünyamin Nami Tonka