Soğan Suyunun Bağışıklık Sistemine Faydaları Nelerdir?
Günümüzde hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde besin değeri yüksek olan yiyecekleri tercih etmek önemlidir. Soğan besin değeri yüksek bir sebzedir. Soğan suyu antioksidan özelliği ile vücutta oluşabilecek doku hasarını ve kanser oluşumunu önler, kalp ve damar sağlığını iyileştirerek kan basıncını ve yüksek kolesterolü düşürür, kalp krizini riskini azaltır ve kanı sulandırarak kanda pıhtı oluşmasını önler.
 
Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Soğan suyu antienflamatuar etkisi ile vücutta oluşabilecek enfeksiyonları önler ve var olan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
 
Soğan Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Soğan suyu ayrıca cilt elastikiyetini arttırarak yaşlanmayı geciktirir. Vücutta akne oluşumunu önler ve var olan aknelerin tedavisinde etki gösterir. Erkek ve kadın sağlığını geliştirici besin öğelerine sahip olan soğan suyu erkeklerde testosteron sayısını arttırarak cinsel işlev bozukluğunu önler.
 
Soğan Suyu Regl Düzensizliklerine İyi Gelir mi?
Soğan suyu kadınlarda regl düzensizliklerini tedavi ederek hastalıkların oluşmasını önler ve üreme sağlığını destekler. Menopozla birlikte vücutta kemik kaybı oluşmaya başlar. Soğan suyu tüketimi kemik sağlığını geliştirerek kadınlarda menopoz döneminin daha sağlıklı geçmesini sağlar.
 
Her besinde olduğu gibi soğan suyunun da kontrolsüz tüketilmesi vücutta istenmeyen yan etkilere neden olabilir. Soğan suyunu doktorunuza danışarak tüketmek istenmeyen yan etkilerin oluşmasını önler. Siz de soğan suyunu beslenmenize dahil etmek istiyorsanız mutlaka doktorunuza danışın.
 
Kaynak: Medikalpark