Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşayan Şafak Ö.(35), yaşamını; kağıtçılık ve hurdacılık yaparak sürdürüyor. Mahalleli arasında ‘Akdereli Şafak’ ismiyle tanınan Şafak’ın en büyük hayali, bir kamyon sahibi olmak. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremese de, kağıt ve hurda topladığı çöp arabasını bir kamyona dönüştürerek, görenleri adeta şaşkına çeviriyor.
 
Mamak’a bağlı Akdere mahallesinde yaşayan Şafak’ın, mahalle sakinleri ve esnafla arası oldukça iyi. Boş zamanlarında çocuklarla futbol oynamayı, Kemal Sunal filmlerini ve Fenerbahçe maçlarını izlemeyi çok seviyor. 
 
 
Bir ehliyet sahibi olmayı çok isteyen Şafak, hurdacılıktan elde ettiği gelirin büyük çoğunluğunu araba aksesuarlarına harcıyor.
Mahalleli arasında gönlünün zenginliği ve cömertliği ile bilinen Şafak, çocuklarla maç yaptıktan sonra su, cips, çekirdek ve gazlı içecek ısmarlamayı da ihmal etmiyor. Mahallede kimin yardıma ihtiyacı olursa, kendi derdini tasasını bırakıp hemen yardımına koşuyor.
Şafak’ın hayatı hep güzel anlarla geçmiyor, kış aylarında çok zorlanıyor. Hava şartlarından dolayı işini yapamıyor ve geçimini sağlayacak parayı kazanmakta güçlük çekiyor. Bu zor zamanlarında, mahallelinin de ona sıkça yardım ettiğini belirtiyor. Oldukça vefalı biri olduğunu dile getiren Şafak, çok zengin olsa dahi; bu mahalleden ayrılamayacağını söylüyor.
Arabasını, bir kamyon edasıyla kullanıyor. Şerit ihlali yapmıyor, ışıklara dikkat ediyor ve diğer sürücülere son derece saygılı davranıyor. Etrafında iyi insanlar biriktiren Şafak, herkesin iyi niyetli olmadığını; yaşadığı acı tecrübelerle öğrenmiş durumda. Ünlü bir video içerik üreticisinin, ehliyet alma ve kamyon hediye etme vaadiyle kendisini kandırdığını, üstünden prim yaptıktan sonra arayıp sormadığını söyleyen Şafak, bu olaydan sonra birkaç gün kendine gelemediğini ve işe çıkamadığını belirtti.
Arabasında bir sorun olursa, geceleri uyuyamıyor. 18 yıllık bir emeğin ürünü olan bu el yapımı kamyonda; far, korna, elektrik tesisatı, egzoz, teyp, kontak ve geri vites sensörü bulunuyor. Çocukluğundan beri kamyon şoförü olmak isteyen Şafak, ehliyet aldığı takdirde bu hayale bir adım daha yaklaşacağını düşünüyor.
‘Akdereli Şafak’ bir gün kamyonuyla Türkiye’yi baştan sona gezeceğine inanıyor.
 
 
ÇOMÜ Gazetecilik Bölümü
Fotoğraf: Oğuzhan Kızıltuğ
Haber: Samet Demiryürek