Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi henüz sona ermedi. Ancak, bilim insanları bir sonraki pandeminin bir köşede pusuya yatıp saldırmayı beklediğinden endişe ediyorEbola ve Nipah virüsleri yanı sıra H5N1- Kuş gribi de yeni pandemi riski olarak görülüyor. Şener bir paylaşımında, ''H5N1- Kuş gribi, bir sonraki pandemi olabilir''dedi.
 
Ülkede şimdiye kadar görülen en büyük kuş gribi salgını, geçtiğimiz günlerde  İngiltere'de son zamanlarda bir çok memelide bulaşarak yaygınlaştı. Bu veriler ışığında bir değerlendirme yapan, İzmir Katip Çeleibi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Alper Şener; '''H5N1- Kuş gribi, bir sonraki pandemi olabilir. Hazar denizinde fokların toplu ölümü sebep Avian İnfluenza ( kuş gribi), Memeliler arasında ilk geçiş, değişime uğramış yeni bir H5N1 olabilir.''dedi. Halk sağlığı uzmanları, memelilerdeki mutasyonun insanlara sıçrayabileceği konusunda uyarıyor, ancak halk için risk çok düşük.
 
Diğer bir virüs hakkında ise Şener;''Sorular üzerine,”Plandemistler” A grubu Beta Hemolitik Streptokok (Beta mikrobu=AGBS) ile Grup A Streptokok (Strep A=iGAS) farklı bakteriler. Yine karıştırmışsınız.Covid 19 cephesinde yeni gelişme,Bazı uzmanlara göre Omicron XBB.1.5 (kraken) artık SARS CoV-3 olarak adlandırılmalı gerekçe? 1. Yeni tanı testleri geliştiriliyor. 2. Aşıdan kaçan varyant.''dedi.
 
 
 
Murat Yüksel