2023 yılı için yatırım yapacaklara özel değerlendirme yapan Çanakkale Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Timur Ay; ‘’ Özellikle piyasa dengelerini, özellikle enerji piyasalarındaki hareketlilikler piyasaları ciddi derecede etkileniyor. Yani bu dönem içerisinde Çok  fazla  riske girmeden stabil kalmakta fayda var.’’ dedi.
 
2022 yılı ardından 2023 ekonomik veri ve değerlendirmelerini yapan Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay; ‘’ 2022 yılı  döviz bazında çok hareketli geçmedi. Genel aralık stabil vaziyete geçti. Devletimizin almış olduğu  kur  operasyonuna karşı en son 2022 yılı sonundan başlayan hareketleri de sınırlandırmak ve desteklemek adına  stabil halde tuttular. Yükselişi engellemek adına. Altın yılını değerlendirirsek 2022 yılı daha çok  bizde de çok fiyatlama olmadığı bir yıla geldi. Ancak yıl sonu itibariyle ciddi bir hareket  gözlemlendi. Ons bazında dünyadaki altın fiyatına verilen unsur nezdinde tahminimiz 2023 yılındaki altın rakamlarının çok ciddi yukarı doğru gideceği gözüküyor. Ama 2022’deki altın fiyatlamaların haricinde sektör bazında  iş oranına baktığımızda iyi bir verimli bir karlı bir yıl geçirdi bütün meslektaşlarımız. Umarım eee iki bin yirmi üç yılında da aynı  geçer. Çünkü iki bin yirmi üç yılı malumunuz seçim yılı olduğu için bunun geriye dönüşlerinde Iıı biz sektör olarak da buradan bir istifade edeceğimizi düşünüyoruz.’’ dedi.
 
‘’Bu dönem içerisinde Çok fazla  riske girmeden  stabil kalmakta fayda var’’
‘’Dolar bir tahmin olur mu Sorusuna ise Ay; ‘’Çok açıkçası çok o boyutlara çok fazla bir artış yok ama normal bir artışlar var yani. 18.70 bandındaydı. Şimdi on sekiz doksan bandında yani sıfır nokta yirmi kuruşluk bir artış var. Yani baktığınız zaman biz ııı lira bazında artışları görüyorduk ama kuruş bazında ki artışlar çok dikkate alınacak bir ııı şey değil. Bir de uluslararası Eee Avrupa Birliği'nin para birimi olan Euroya karşı doların değer kazanması boyutu vardı. Bir sıfır altılara kadar gelen polite şimdi bir sıfır beşlerde. Yani daha çok  dünyadaki bu siyaset ve artı kamuoyunu etkileyen bir sürü unsur. Işte savaşlardır.  coğrafik bölgelerdeki sıkıntılılar. Özellikle piyasa dengelerini, özellikle enerji piyasalarındaki hareketlilikler piyasaları ciddi derecede etkileniyor. Yani bu dönem içerisinde Çok fazla  riske girmeden stabil kalmakta fayda var. Özellikle  yatırımcı nezdinde baktığınız zaman bu önümüzdeki 2023 yılında.’’ dedi.
 
Arzu Baladur