Asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak açıklanmasının ardından tekrar fahiş fiyatlar dündeme geldi.Marketlerde bazı etiketlerin değiştirildiğini gören vatandaşlar fiyatların son durumunu çekip sosyal medyada paylaştı. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden  "Acil müdahale edilmeli" diyerek marketlerin zam oyununa isyan etti.
 
Aralık başından bu yana beklenen 2023 yılı asgari ücreti, 8 bin 506 lira olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında gerek görüldüğü taktirde ara zam yapılabileceğini de belirtti. Asgari ücretin açıklanmasıyla tartışmalar başlarken fırsatçılar da hemen harekete geçip zam yağmuruna başladı.Zammın hemen sonrasında bazı marketlerin ürün etiketlerini değiştirdiği ortaya çıktı. Durumu ifşa eden sosyal medya kullanıcıları etiketlerdeki değişimleri paylaşıp isyan etti. Vatandaşlar, "Market zamlarına acil müdahale" diyerek konu hakkında onlarca yorum yaptı.
 
Ocak Ayında Elektrik ve Doğalgaza Zam Beklenmiyor !
Ocak ayında ise Elektirk ve Doğalgazda zam yapılması beklenmiyor. Bu kararla haksız yere fiyat artışı için bahane edilmemesi gerektiği altı çiziliyor. Emtia fiyatlarının artması ile şubat ayında  nasıl değişklik göstereceği de uluslararası fiyatlara göre belirlenmesi bekleniyor. Fiyatların değişiminde en önemli faktörün enerji olduğu düşünülürsu bu kolay kolay fiaytaların en azından Şubat ayının sonuna kadar artmaması gerektiği anlamına geliyor.Peki ama öyle mi oluyor, maalesef hayır çünkü çok sayıda market etiketerde fiyat artışına gitti.
 
Arzu Baladur