Bağırsak düğümlenmesi türlerini şu şekilde sıralayabiliriz:Çekum volvulusu: Çekal volvulus olarak bilinen bu durum bağırsak düğümlenmesinin nadir görülen türlerinden biridir. Bu düğümlenme çeşidinde ince bağırsak ve kolon arasındaki çekum karın duvarından ayrılıp kendi etrafında döner. Görüntüleme yardımıyla hızlı şekilde teşhis edilip başarılı şekilde tedavi edilebilir.
Sigmoid kolon volvulusu: Bağırsağın son bölümüne yani rektuma bağlanan kısma sigmoid kolon adı verilir. Sigmoid kolon çok fazla kas dokusu içerir ve bu kas demetleri yukarı aşağı şekilde veya dairesel şekilde yerleşiktir. Sigmoid kolon çeşitli sebeplerden ötürü kendi etrafında veya koruyucu zar etrafında dönebilir. Bu durum gaz ve dışkı çıkışını engelleyebilir. En yaygın bağırsak düğümlenmesi türüdür.
Enine kolon volvulusu: Bu bağırsak düğümlenmesi türü genelde yaşlılarda görülebilir. Bağırsağın orta kısmında gerçekleşir. Bu durumun sebebi uzun veya dar mezenter varlığı veya kronik kabızlık olabilir. Oldukça nadir görülen bu düğümlenme çeşidi sigmoid kolonda meydana gelen düğümlenme ile benzerlik gösterebilir.
 
kaynak:medikalpark