Aile Okulu Projesi eğitimleri Çanakkale’de tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; Covid-19 salgınının günlük yaşam tarzını değiştirmesi sonucu artan kaygı, uzaktan eğitim çalışmaları nedeniyle öğrencilerin okuldan uzak kalmaları sonucu okula karşı tutum ve algıların olumsuza dönmeye başlaması, sosyal ve duygusal gelişimin yavaşlaması, öğrencilerin kamu politikalarının uygulanma hizmetinden mahrum kalmaları, salgın sürecinde aile bireylerinin evde televizyon, bilgisayar, telefon ve internette geçirdikleri sürenin artması ve aile içi muhabbet ve sorumluluğun azaldığının tespit edilmesi vb. ortaya çıkan sorunları öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile aşabilmek, bu sorunlarla baş edebilmenin yollarını hep birlikte bulabilmek amacıyla "Aile Okulu Projesi" hayata geçirilmişti.

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 12 ilçede yer alan Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde öğretmenlerimiz rehberliğinde "Aile Eğitimleri" tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. Aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler konularında velilerimize yönelik düzenlenen eğitimlerle aile içi iletişim güçlendiği aktarıldı.

İl genelinde yoğun bir katılımla 2 bine yakın veli eğitim alırken 81 ilde toplam 1 milyon veliye proje kapsamında eğitim verildiği kaydedildi. 19 Aralık 2022 Pazartesi itibariyle Çanakkale’de 7 okulda daha açılacak "Aile Okulu Projesi" veli eğitimleri için tüm veliler davet edildi.