Lavanta esansiyel yağı, aroma terapide çok kullanılan esansiyel yağlardan biridir. Hoş bir kokuya sahip, güzel bir çiçekten çok daha fazlasıdır. Lavanta yağının cilde faydaları, uykusuzluk, baş ağrısı, saç sağlığı ve zihinsel sağlık gibi birçok alanda iyileştirici özellikleri uzun zamandır bilinmektedir.
 
Akne Tedavisinde Kullanılır ve Tahriş Olmuş Cildi İyileştirir
 
Lavanta yağının antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliğinden dolayı deride meydana gelen sedef hastalığı, sivilce ve alerji gibi birçok cilt problemini tedavi etmek için kullanılır. Aynı zamanda akne problemlerinin tedavisinde de iyileştirici etkisi olduğu bilinmektedir. Sivilce olan bölgeye pamuğa bir damla lavanta yağı damlatarak sürebilirsiniz ya da lavanta yağı ile Hindistan cevizi yağını bir arada kullanarak sivilce oluşumunu önleyebilirsiniz.
 
Egzama ve Kuru Cilt Durumlarını Yatıştırır
 
Kuru bir cilde sahipseniz lavanta yağı cildinizin nem bariyerini dengelemek için kullanılabilir. Yumuşak, kaşıntısız bir cildi desteklemek için ekstra kuru olan bölgelere birkaç damla lavanta losyonu veya lavanta içeren vücut yağı ile masaj yapmak cildinizi yatıştıracaktır.
 
Kırışıklıkları Azaltır ve Leke Oluşumunu Önler
 
Lavanta yağının anti-inflamatuar ve antioksidan özelliği sayesinde ciltte meydana gelen leke oluşumlarını ve ciltte kırışıklık oluşumunu engeller. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildinizde yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikallere karşı cildinizi korur.
 
Yaralar Üzerinde İyileştiricidir
 
Lavanta yağının içeriğimde bulunan beta-karyofilen, ciltte meydana gelen yaralar üzerinde iyileştiricidir. Ciltte oluşan yaraların iyileşmesi için pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatarak cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
 
Saç Sağlığını Korur ve Yeni Saç Oluşumunu Destekler
 
Lavanta yağı düzenli olarak kullanıldığı zaman saç derisine iyi geldiği ve saç tellerinin kalınlığınıda artırdığı bilinmektedir. Aynı zamanda yağı yeni saç oluşumunu da destekler. Kekik yağı ve sedir ağacı yağı ile birlikte kullanıldığı zaman saç dökülmesine iyi gelir. Lavanta yağı bir antimikrobiyal olduğu için kepek oluşumunu da engelleyebilir.
 
kaynak: medicalpark