Bir süre önce, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir ortamda, karşılaşan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Aylin isimli öğrenci okumaktan zorlandığını şu sözlerle; ‘’Çok zorlanıyoruz, sizi görünce çok duygulandım. Ailem İstanbul’da yaşıyor.  İki yılım kaldı. Benim annem babam asgari ücretle çalışıyor, annem işinden çıktı. Yarı zamanlı çalışmaya çalışıyorum, ama zorlanıyorum. Ülkede öğrenci olmak çok zor.” söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partililer genç kıza gereken yardımı yaptı.
 
 
Bir süre önce, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir ortamda, karşılaşan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Aylin isimli genç kız öğrencisi okurken çektiği maddi zorlukları, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na iletti. Şu sözleri söyleyen Genç Üniversite öğrencisi Aylin; “Ülkede öğrenci olmak çok zor. Kimse bizi dinlemiyor, burada benim gibi çalışan bir sürü arkadaşım var” dedi ve gözyaşlarına hâkim olamadı. Gelecek Partisi, üniversiteli kızın bütün ihtiyaçlarını karşılayıp, burs bağladı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bir fuar ziyaretinde karşılaştığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Aylin, hem okuyup hem de çalıştığını ancak masraflara yetişemediğini söylemişti. Gelecek Partisi, üniversiteli kızın bütün ev ihtiyaçlarını karşılayıp, burs bağlamış. Okuma azmiyle dolu genç öğrenci Başkan Davutoğlu’na annesinin ve babasının asgari ücretle çalıştığını ancak annesinin işten çıktığını, kendisinin de yarı zamanlı çalışarak ailesine destek olmak için çabaladığını ama yetemediğini gözyaşları içerisinde anlattı. Öğrenci Aylin, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü okuyorum. Çok zorlanıyoruz, sizi görünce çok duygulandım. Ailem İstanbul’da yaşıyor.  İki yılım kaldı. Benim annem babam asgari ücretle çalışıyor, annem işinden çıktı. Yarı zamanlı çalışmaya çalışıyorum, ama zorlanıyorum. Ülkede öğrenci olmak çok zor. Kimse bizi dinlemiyor, burada benim gibi çalışan bir sürü arkadaşım var” ifadeleri ile duygularını anlatırken gözyaşlarına hâkim olamamıştı.
 
Geçtiğimiz birkaç gün önce Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür Turizm Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Yeşim Karadağ ve İl Başkanı Vahap Özsüer, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Feridun Algan ve bazı partililer Çan’da yaşayan öğrenciyi evinde ziyaret etti. Başkan Davutoğlu; görüntülü görüşmenin de gerçekleştiği ziyarette “Gelecek kaygısı olmadan ülkeye hizmet etmeniz, en büyük temennimiz” dedi. Öğrencinin ev ihtiyaçlarını da karşılayan Gelecek Partisi, öğrenciye burs imkânı sağladığı öğrenildi.
 

Gülçin Akın