Yıllar önce Cuma Pazarı’nın ust kısmında her Perşembe günü birkaç kişi tarafından antika eşyalar getirilip burada satılıyordu. Daha sonra ekonomik krizle beraber alım gücü artınca buraya ikinci el eşyalar da getirilmeye başlandı. İlgi artıkça burası bitpazarına dönüştü.
Her geçen gün ilginin artması ile beraber buraya sığmayan esnaflar, bu sefer Cuma Pazarı’nın Sarıçay kenarında bulunan iki demir köprü arasına taşındı.
Daha önce sadece ihtiyacı olan vatandaşların geldiği pazarda, ekonomik krizle beraber her kesimden insana rastlanmak mümkün. Her türlü eşyanın satıldığı pazara ilgi de her geçen gün artıyor. Her sene bilinirliği artan ve daha da kalabalık olan bitpazarında iğne atsan yere düşmüyor. Kimi alım gücü düşük olduğu için ihtiyacını bitpazarından karşılıyor kimi için de ikinci el ürün kullanmak tamamen yaşam tarzı. Koleksiyonerler pazarın baş müdavimleri. Uzun yıllardır yaz kış demeden kurulan ve sabahın en erken saatlerinde bile müdavimlerin dolduğu bu bitpazarı her geçen sene daha da kalabalık hale geliyor.
Son zamanlarda antika eşyalardan daha çok giysi, ayakkabı ve ev eşyaları getiriliyor. Ucuza atıldığı için alım gücü olmayan vatandaşlar ihtiyaçlarını burada karşılıyor.
Arz talep nedeniyle hem burada satıcı hem de alıcı sayısı artınca, pazar bulunduğu allana sığmıyor. İki demir köprü arasına sıkıştırılan Pazar artık kenarlarına taşmaya başladı. Sabah saatlerinde pazardaki görüntü İstanbul’daki İstiklal Caddesi kalabalığını aratmıyor.

Mine Yel