Esnaflar, en büyük gelir kaynakları olan üniversite öğrencilerini dört gözle bekliyor.
Çanakkale tam bir öğrenci kenti. Sanayisi çok az olan kente 60 bin civarındaki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi kentin adeta bacasız sanayisi durumunda. Öğrencilerin gitmesi ile kent sessizliğe bürünüyor. Öğrenciler yaz tatiline çıktıktan sonra bu sefer tatilciler kentte gelmeye başladı. Sezonu kısa olan yaz tatilinde Çanakkale’ye yerli yabancı çok sayıda turist geldi.
Başta Bozcaada, Gökçeada, Assos olmak üzere birçok bölgeyi tatilciler doldurdu. Çanakkale merkezde ise bu yıl yabancı turistlerin çokluğu göze çarptı. Özelikle Bulgaristan ve diğer komşu ülkelerden çok sayıda turist Çanakkale’ye geldi.
Yen eğitim öğretim yılının başlaması ve havaların biraz soğuması ile Çanakkale adeta boşaldı. Hem şehir merkezi hem de tatil bölgelerinde ciddi oranda azalma yaşandı. Yerli ve yancı turistlerin gitmesi ile beraber esnaflar da zor durumda kaldı. Zor durumda kalan esnaflar şimdi öğrencilerin gelmesini dört gözle bekliyor.

3 EKİM’DE DERSLER BAŞLIYOR
Yıllardır Çanakkale’nin en büyük geçim kaynağı olan ÇOMÜ öğrencilerinin ne zaman geleceği merak ediliyor. Üniversitede dersler 3 Ekim’de başlıyor. Derslerin başlamasına 1-2 hafta kala öğrencilerin kentte gelmesi bekleniyor. Önümüzdeki haftadan itibaren öğrenciler yavaş yavaş kente gelecek ve yerleşme işlemlerini yapacak. Öğrencilerin gelmesi ile durağana geçen Çanakkale ekonomisinin hareketleneceği bekleniyor. Sadece Çanakkale merkez değil, ÇOMÜ’nün bölümlerinin bulunduğu ilçelerde de hareketlilik yaşanacak.
 
Murat Yüksel